Otec znásilnenje Indky chce zverejniť jej meno aby dodal odvahu iným ženám

TASR
6.1.2013 09:52

Otec 23-ročnej Indky, ktorej smrť po brutálnom znásilnení šiestimi útočníkmi v Naí Dillí vyvolala vlnu medzinárodných protestov, povedal, že chce zverejniť meno svojej dcéry, aby povzbudil ďalšie obete sexuálneho násilia.

Otec znásilnenje Indky chce zverejniť jej meno aby dodal odvahu iným ženám
SITA

"Chceme, aby svet poznal jej skutočné meno," vyjadril sa pre britské noviny Sunday People v rozhovore, ktorý vyšiel dnes. "Moja dcéra nespravila nič zlé. Zomrela, keď sa bránila," povedal Ind s tým, že je na ňu hrdý. "Zverejnenie jej mena dodá odvahu ďalším ženám, ktoré prežili takéto útoky. Od mojej dcéry môžu čerpať silu."

Na študentku fyzioterapie a jej priateľa pri návrate z kina zaútočila 16. decembra skupina násilníkov. Mladá žena podľahla zraneniam po prevoze do singapurskej nemocnice 29. decembra, jej spoločník prežil. Útok podnietil protesty v blízkosti sídla indickej vlády v metropole Naí Dillí a aj celoštátnu diskusiu o vysokom výskyte sexuálnych zločinov. V Indii dochádza k znásilneniu v priemere každých 20 minút. V súvislosti s útokom bolo obvinených šesť mužov, vrátane jedného mladistvého. Za vraždu sa v Indii udeľuje trest smrti.
Noviny uvádzajú meno muža aj jeho dcéry, ale agentúra Reuters, ktorá správu priniesla, sa rozhodla nezverejniť ich, pretože indické úrady vydali zákaz pre médiá. Fotografia dievčaťa publikovaná nie je, pretože tak si to rodina želala. Otec požiadal už predtým, aby bol nový a prísnejší zákon postihujúci sexuálne násilie pomenovaný podľa jeho mŕtvej dcéry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok