Putin reagoval na smrť Duginovej, kondoloval rodine. Explóziu označil za hanebný zločin

TA3 ČTK
22.8.2022 15:43

Ruský prezident Vladimir Putin odsúdil explóziu, pri ktorej v sobotu zahynula dcéra ultranacionalistického ruského ideológa Alexandra Dugina Darja, ako hanebný zločin. Urobil tak v kondolencii adresovanej príbuzným zabitej 29-ročnej ženy, píše agentúra AFP. Ruská tajná služba FSB v pondelok z činu obvinila ukrajinské spravodajské služby. Kyjev všetky obvinenia kategoricky odmieta.

Putinove hviezdy
TASR/AP

"Odporný, krutý zločin ukončil život Darie Daginovej, bystrej, talentovanej osoby s pravým ruským srdcom - láskavým, milujúcim, súcitným a otvoreným," uviedol Putin v kondolenčnej správe určenej novinárkinej rodine, ktorú zverejnil Kremeľ.

Duginová sa so svojím otcom v sobotu zúčastnila na literárno-hudobnom "vlasteneckom festivale" s názvom Tradícia v Zacharove v Moskovskej oblasti. Údajne mali v pláne odísť z podujatia spolu, ale 29-ročná Daria napokon odišla autom svojho otca sama.

K výbuchu auta podľa ruského vyšetrovacieho výboru (Sledkom) došlo v sobotu asi o 21.00 h miestneho času v moskovskej mestskej časti Odincovo, neďaleko obce Boľšije Viaziomy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok