Pred nemeckým kancelárom sa vyzliekli dve ženy. Nápisom na hrudi žiadali embargo na dovoz plynu z Ruska

TA3 ČTK
21.8.2022 23:08

Pred nemeckým kancelárom Olafom Scholzom sa v nedeľu vyzliekli dve ženy, nápisom na hrudi žiadali zavedenie embarga na dovoz ruského plynu. K incidentu došlo počas dňa otvorených dverí v sídle nemeckej vlády, informoval o ňom server News in Germany.

Pred nemeckým kancelárom sa vyzliekli dve ženy. Nápisom na hrudi žiadali embargo na dovoz plynu z Ruska
Twitter/DW News

Scholz v záhrade kancelárstva diskutoval s návštevníkmi. Ženy ho požiadali o spoločnú fotografiu a keď stál kancelár medzi nimi, tak sa vyzliekli. Na situáciu pohotovo zareagovala ochranka a odviedla ich. Sankcie proti Rusku, vrátane tých na obmedzenie dovozu surovín, sú súčasťou reakcie Západu na napadnutie Ukrajiny Ruskom.

Nemecko zatiaľ nezaviedlo embargo na dovoz ruského plynu a v krajine sa vedie debata, ako nahradiť suroviny z Ruska pred blížiacou sa zimou. Zatiaľ čo minister hospodárstva za Zelenej Robert Habeck v nedeľu odmietol myšlienku predĺženia životnosti posledných troch nemeckých jadrových elektrární, minister financií Christian Lindner z liberálnych slobodných demokratov uviedol, že jadrové elektrárne sú lepšie ako uhoľné.

Scholz počas verejnej debaty pripomenul rôzne snahy Berlína o nájdenie alternatívnych zdrojov energie, vrátane terminálu na skvapalnený zemný plyn, ktorý by mohol byť uvedený do prevádzky na začiatku roka 2023, píše AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok