Manchester City remizoval s Newcastlom. Prvýkrát v novom ligovom ročníku nezvíťazil

TA3 TASR
21.8.2022 19:54

Futbalisti majstrovského Manchestru City remizovali v nedeľnom stretnutí 3. kola najvyššej anglickej súťaže na trávniku Newcastlu United 3:3. Prvýkrát v novom ligovom ročníku nezvíťazili a na konte majú sedem bodov. Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na lavičke náhradníkov domácich.

Manchester City remizoval s Newcastlom. Prvýkrát v novom ligovom ročníku nezvíťazil
Twitter/TOI Sports

Favorit sa dostal do vedenia už v 5. minúte zásluhou Ilkaya Gündogana, Newcastle stihol do prestávky otočiť vývoj gólmi Miguela Almirona a Calluma Wilsona. V druhom polčase pridal poisťujúci zásah bývalý hráč a odchovanec "Citizens" Kieran Trippier. Hostia však v rozpätí 61. a 64. minúty vyrovnali vďaka Erlingovi Haalandovi a Bernardovi Silvovi. Domáci takmer dohrávali v desiatich, Trippier pôvodne videl za zákrok na Kevina De Bruyneho červenú kartu, ale hlavný rozhodca po konzultácii s VAR zmiernil výrok na žlté napomenutie.

Hráči FC Chelsea senzačne prehrali na pôde Leedsu United 0:3. Do siete Londýnčanov skórovali Brenden Aaronson, Rodrigo a Jack Harrison, v závere riadneho hracieho času videl druhú žltú a červenú kartu obranca hostí Kalidou Koulibaly.

Domáci sa ujali vedenia po vyše polhodine hry, keď Aaronson potrestal hrubú chybu, ktorú vyrobil brankár Edouard Mendy pri rozohrávke vo vlastnej päťke. Onedlho pridal druhý zásah hlavičkou po centri Rodrigo a po zmene strán spečatil výsledok po ďalších zmätkoch v hosťujúcej obrane Harrison. Nevydarený deň Chelsea podčiarkol Koulibaly, ktorý už mal žltú kartu a v 84. minúte zbytočným zákrokom stiahol na zem protihráča.

Na lavičke "The Blues" bol tréner Thomas Tuchel, jeho dištanc na jeden zápas za roztržku s koučom Tottenhamu Antoniom Contem je podmienečne odložený do písomného vyrozumenia rozhodnutia anglickej Futbalovej asociácie.

Trápi sa West Ham, účastník play off Európskej konferenčnej ligy podľahol na domácom štadióne Brightonu 0:2. Prehral aj tretí ligový zápas v sezóne a so skóre 0:5 je na poslednom mieste tabuľky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok