Po stopách preliatej krvi. V Bratislave sa konal pochod Memento '68

TA3 TASR
21.8.2022 18:58

Skutočný, propagandou neskreslený význam udalostí z augusta 1968 a ich dôsledkov si v nedeľu v Bratislave pripomenuli účastníci pochodu Memento '68: Po stopách preliatej krvi. Podujatie vzdalo hold odvahe a obetiam tých, ktorí sa pred 54 rokmi postavili na odpor voči agresii.

Po stopách preliatej krvi. V Bratislave sa konal pochod Memento '68
Facebook/Mier Ukrajine

Organizátori akcie z iniciatív Dokončime to a Mier Ukrajine zároveň upozornili, že prostredníctvom hybridnej vojny sa akt  invázie armád Varšavskej zmluvy a vojenskej okupácie Československa znovu maskuje, dezinterpretuje ako bratská pomoc či ochrana. "Zľahčujú sa hospodárske, morálne a ekologické škody, ktoré  priniesol, spochybňujú sa ľudské obete. Všetko toto si však chceme pripomenúť," uviedol za organizátorov Nikita Slovák.

Skúsenosť z okupácie 1968 by podľa iniciátorov podujatia mala byť vodidlom nielen pri spomínaní a nezabúdaní na udalosti z bývalého Československa, ale aj pri solidárnom postoji, humanitárnej pomoci a podpore Ukrajiny čeliacej v súčasnosti ruskej vojenskej agresii. V tejto súvislosti zverejnili petičnú iniciatívu s názvom 1968 - 2022: Tentokrát spolu zvíťazíme, do ktorej sa mohli zapojiť priamo na mieste aj účastníci podujatia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok