Taliansko zápasí s požiarmi. Hasiči zasahujú na Sicílii, Sardínii aj Liparských ostrovoch

TA3 TASR
20.8.2022 19:07

Talianskym hasičom sa v sobotu podarilo uhasiť požiar, ktorý vypukol na ostrove Lipari blízko Sicílie. Požiarnici bojovali s plameňmi až do skorých ranných hodín. V sobotu to uviedol miestny hasičský zbor. Informovali o tom agentúry DPA a ANSA.

Taliansko zápasí s požiarmi. Hasiči zasahujú na Sicílii, Sardínii aj Liparských ostrovoch
AP Photo/Joao Henriques

Hasiči bojujú s veľkým požiarom aj na Sicílii pri meste Palermo. Miestne médiá tiež informovali o ohni, ktorý sa v sobotu rozhorel v blízkosti letoviska Sos Alinos na severozápade Sardínie len približne 100 metrov od obytných budov.

V priebehu uplynulého týždňa začalo horieť aj na ostrove Pantelleria medzi Sicíliou a Tuniskom, na ktorom sa nachádza vila módneho návrhára Giorgia Armaniho. Taliansko tento rok trápia extrémne horúčavy. Lesné požiare spôsobené predovšetkým ľudskou nedbanlivosťou či podpaľačstvom, zasiahli najmä juh krajiny.

V regióne Toskánsko na severe Talianska zase intenzívne búrky spôsobili záplavy, ktoré si vyžiadali dve obete. Ďalších 100 ľudí museli z oblasti evakuovať. Meteorológovia očakávajú, že na juhu Talianska a na Sicílii bude budúci týždeň pršať. Teploty na severe krajiny však neklesnú pod 30 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok