Lepšie ako voda s citrónom: Tieto tri nápoje pite každé ráno a schudnete bez námahy

TA3/zm
29.8.2022 10:00

Zvykli ste si ráno piť pohár vody s citrónom pre zdravie a štíhlu líniu? Nehovoríme, že robíte zle, ale sú aj iné alternatívy.

Lepšie ako voda s citrónom: Tieto tri nápoje pite každé ráno a schudnete bez námahy
Pexels

Tieto tri nápoje sú na spaľovanie tukov rovnako účinné, ak nie účinnejšie, v porovnaní s vodou s citrónom.

Voda s ľadom

Ak si do obyčajného pohára vody pridáte pár kociek ľadu, stane sa zázrak. Organizmus bude totiž spotrebovávať viac energie, aby vyrovnalo telesnú teplotu, čo de facto znamená spaľovanie tukových zásob. Ak si doprajete tri takéto poháre denne, teda okrem rána aj na obed a večer, bez námahy spálite až o 100 kalórii viac. To sa vám nemusí zdať veľa, ale krát 365 dní v roku a premenené na kilá je to úbytok až 4,5 kila za rok.  

Káva bez mlieka a cukru

Káva rozdeľuje názory ľudí, ale podľa nedávnej štúdie uverejnenej v Journal of Sports Medicine sú dve šálky tohto horúceho nápoja skvelým spaľovačom tukov. Ide o prírodný energetický nápoj, a ak doň nepridáte cukor a mlieko, môže byť obyčajná káva pomocníkom pri chudnutí. O to viac, ak cvičíte a kávičkou sa posilníte pred tréningom. Zvyšuje výkon a má priamy vplyv na spaľovanie kalórií, dokonca ho urýchľuje o 20 percent.

Zelený čaj

Ak nie ste kávičkári, nahraďte horúci nápoj za iný, konkrétne zelený čaj. O jeho účinkoch na chudnutie asi nemusíme hovoriť veľa. No ak pôjde o váš prvý nápoj dňa, teda na lačný žalúdok, stratíte mesačne až tri kilá bez väčšej námahy. Na podporenie tohto dobrého výsledku si však doprajte počas dňa ešte ďalšie dve-tri šálky čaju, s tou jednou rannou si nevystačíte pri chudnutí. Spomínaná štúdia dokonca ukázala, že ten kto pije zelený čaj denne má preukázateľne užší pás.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok