Českí mladíci šokovali Američanov. V semifinále si zmerajú sily s Kanadou

TA3 TASR
18.8.2022 08:22

Hokejisti Kanady, Švédska a Česka postúpili do semifinále MS hráčov do 20 rokov v Edmontone. Domáci reprezentanti zdolali vo štvrťfinále Švajčiarsko 6:3 a v piatom zápase na juniorskom šampionáte si pripísali piate víťazstvo. V semifinále narazia v piatok o 22.00 SELČ na Čechov, ktorí vyradili obhajcov titulu Američanov po výsledku 4:2. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švédi a Fíni.

Českí mladíci šokovali Američanov. V semifinále si zmerajú sily s Kanadou
TASR/AP

Kanadu potiahol k triumfu Logan Stankoven, autor dvoch gólov a asistencie. Tyson Foerster si pripísal gól a asistenciu, kapitán Mason McTavish si asistenciou upevnil vedenie v tabuľke produktivity (7+7). Švajčiarom nestačili ani dva presné zásahy Attilia Biascu. Do semifinále sa prebojovali aj Švédi, ktorí zdolali v Rogers Place Lotyšov až po tuhom boji 2:1. Víťazný gól "troch koruniek" strelil v 50. minúte Emil Andrae.

O prekvapenie sa postarali Česi, ktorí zdolali víťazov B-skupiny a doteraz suverénnych Američanov 4:2. Českí reprezentanti sa po nečakanej prehre s Lotyšmi (2:5), ktorá rozhodla o nepostupe Slovákov zo skupiny, dokázali vo štvrťfinále vypnúť k maximálnemu výkonu a po úvodnom zásahu Logana Cooleyho gólmi Jana Myšáka, Petra Hausera a Matyáša Šapovaliva otočili skóre na 3:1. Carter Mazur síce v presilovke znížil a dal Američanom nádej, no v závere pri power play spečatil výsledok do prázdnej bránky Jiří Kulich.

Oporou ČR bol brankár Tomáš Suchánek, ktorý predviedol 28 úspešných zákrokov. Česi postúpili medzi najlepšiu štvorku prvýkrát od MS 2018, medailu na juniorskom šampionáte naposledy získali v roku 2005, keď vybojovali bronz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok