Ledecká postúpila na ME do semifinále na 400 m cez prekážky. V rovnakej disciplíne sa darilo aj Matejovi Baluchovi

TA3 TASR
17.8.2022 13:43

Slovenská bežkyňa Daniela Ledecká si na atletických ME v Mníchove zaistila postup do semifinále na 400 m prek. V druhom rozbehu finišovala tretia výkonom 56,98 s. Druhej Slovenke v súťaži sa naopak nedarilo, Emme Zapletalovej v závere III. rozbehu došli sily a dokončila na 8. mieste za 58,65.

Ledecká si postup zabezpečila po tuhom boji v závere. Do cieľovej rovinky vstúpila na tretej priečke, v špurte ju dokázala predstihnúť Švajčiarka Yasmin Gigerová, no Ledecká sama dokázala predbehnúť o päť stotín sekundy Talianku Lindu Olivieriovú i Španielku Carlu Garciovú. Dala tak zabudnúť na neúspešné MS v Eugene, kde po technickej chybe na prekážke nedobehla svoj rozbeh.

Semifinalistku z OH v Tokiu Zapletalovú postihlo v príprave zranenie, pre ktoré nemohla na MS štartovať, hoci mala splnený limit. Na ME sa ukázalo, že sa ešte nedokázala vrátiť do svojej vrcholnej formy a na záverečnej stovke nedokázala konkurovať súperkám. Čas 58,65 je napriek tomu jej výkon sezóny. Súťaž bude pokračovať vo štvrtok. Semifinále je na programe po 11.55 h.

V tej istej disciplíne postúpil do semifinále aj Matej Baluch. V stredajšom II. rozbehu obsadil 3. priečku výkonom 50,49 s. Baluch mal šťastie, keď jeho beh bol pomalý a na postup časom by nestačil. Jeho poľský súper Sebastian Urbaniak však zakopol na poslednej prekážke a Baluch ho dokázal v závere predstihnúť a zaistiť si postup priamo. Druhý Slovák na štarte Martin Kučera vypadol. V I. rozbehu obsadil 5. miesto časom 50,82. Semifinále disciplíny je na programe vo štvrtok po 11.25 h.

Pozrite si reakciu Mateja Balucha po postupe do semifinále:

Témy: Mníchov Tokio
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok