Nico Rosberg si prevzal prvý Rimac Nevera

TA3/SZ
16.8.2022 11:00

Bývalý jazdec a majster sveta v F1 Nico Rosberg si ako jeden z prvých na svete prevzal elektrický hyperšport Rimac Nevera v centrále chorvátskej značky

Nico Rosberg si prevzal prvý Rimac Nevera
Rimac

Rimac je chorvátska spoločnosť zaoberajúca sa vývojom a výrobou plne elektrických hyperšportových áut s dychberúcou dynamikou a pôsobivými parametrami. Najnovším počinom firmy je model Nevera poháňaný štvoricou elektrických motorov s celkovým výkonom až 1914 konských síl. Motory čerpajú elektrickú energiu z batérie s kapacitou 120 kWh. Najpôsobivejším údajom je však hodnota zrýchlenia z pokoja na 100 km/h. V tomto prípade sa bavíme o čísle 1.97 sekundy a akcelerácia sa upokojí až pri rýchlosti cez 400 kilometrov za hodinu.

Rimac Rimac

Firma výrobí len 50 jedinečných kusov, ktorých prvý si aktuálne prevzal bývalý jazdec a majster sveta seriálu F1 Nico Rosberg, ktorý už pri prvom kontakte s elektromobilom a zakladateľom firmy Matem Rimacom vedel, že chce bezpodmienečne získať prvé vozidlo, pretože preňho je Nevera auto, aké vždy chcel mať. Bývalý jazdec F1 aktuálne bývajúci v Monaku bude teda ulice mesta brázdiť jedným z najprepracovanejších športových elektromobilov sveta.

Rimac Rimac

Zaujímavosťou je, že čisto chorvátska firma sa len v priebehu minulého roku spojila a stala súčasťou koncernu VW. Zakladateľ Mate Rimac sa dokonca stal šéfom spoločnosti Bugatti Rimac, čo napovedá, že v budúcnosti budeme svedkami plne elektrického Bugatti s technikou odvodenou práve od modelu Nevera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok