Kanada si na MS do 20 rokov poradila s Českom, Američania rozdrvili Rakúsko

TA3 TASR
14.8.2022 09:59

Kanadskí hokejisti do 20 rokov zvíťazili aj vo svojom treťom v zápase v "slovenskej" A-skupine na juniorských MS v Edmontone. Domáci reprezentanti zdolali v noci na nedeľu rovesníkov z Česka 5:1. Kapitán Mason McTavish pomohol k výhre dvomi gólmi.

Kanada si na MS do 20 rokov poradila s Českom, Američania rozdrvili Rakúsko
TASR/AP

Ozdobou stretnutia bol gól Kenta Johnsona na 2:1, ktorý skóroval efektne lakrosovým štýlom spoza bránky. Kanada kráča turnajom stále bez straty "kvetinky" a vedie tabuľku s plným počtom 9 bodov. Česi narozdiel od domácich ešte stále nemajú zaistený postup do štvrťfinále, v noci na pondelok oň zabojujú v dueli s poslednými Lotyšmi (0.00 SELČ). Ešte predtým sa v skupine stretnú Slováci s Fínmi (v nedeľu o 20.00 SELČ).

V B-skupine Američania rozdrvili Rakúsko 7:0 a rovnako ako Kanaďania ešte nestratili na šampionáte ani bod. Wyatt Kaiser a Carter Mazur prispeli k víťazstvu zhodne dvomi presnými zásahmi. V ďalšom zápase Nemci zdolali Švajčiarsko 3:1 a druhým víťazstvom na MS si zabezpečili štvrťfinálovú miestenku. Helvéti zostávajú v tabuľke bez bodu, na záver v "béčku" ich čaká priamy súboj o postup proti Rakúšanom (v pondelok o 20.00 SELČ).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok