Nehoda v Rakúsku si vyžiadala tri životy migrantov, dodávka sa snažila vyhnúť policajnej kontrole

TA3 TASR
13.8.2022 12:51

Traja migranti zahynuli a niekoľko ďalších v sobotu utrpelo zranenie v Rakúsku pri nehode dodávky, ktorá migrantov prevážala. Preplnená dodávka sa snažila vyhnúť policajnej kontrole a vo vysokej rýchlosti sa prevrátila, napísala rakúska tlačová agentúra APA.

Nehoda sa odohrala v najvýchodnejšej spolkovej krajine Burgenland neďaleko hraníc s Maďarskom. V zadnej časti dodávky sa tiesnilo 20 ľudí, vrátane detí. Pri nehode prišli o život dvaja muži a jedna žena, vodič auta bol zadržaný. Podľa policajného hovorcu Helmuta Marbana ide o ruského občana. Nie je jasné, akej národnosti boli migranti, a ani ďalšie podrobnosti nie sú zatiaľ známe.

V máji rakúske ministerstvo vnútra oznámilo rozbitie veľkej siete pašerákov ľudí, ktorí sa snažili z Maďarska do Rakúska nelegálne dopraviť desiatky tisíc migrantov, najmä Sýrčanov. 

V roku 2015 objavila rakúska polícia v opustenom uzavretom chladiarenskom aute pri diaľnici neďaleko hraníc s Maďarskom 71 mŕtvych migrantov. Migranti sa v aute udusili už na maďarskej strane, objavení ale boli až v Rakúsku. Štyria muži z pašeráckeho gangu boli v roku 2018 v Maďarsku odsúdení na 25 rokov do väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok