Brankár Ján Lašák podpíše zmluvu so Spartakom Moskva

TASR, TA3
4.1.2013 14:16

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák opäť mieri do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Po tom, čo predčasne skončil v Amure Chabarovsk, bude tentoraz miestom jeho pôsobenia aktuálne posledný tím Západnej konferencie Spartak Moskva.

Informoval o tom internetový portál osporte.sk.

V tíme z metropoly Ruska sa tak stretne s krajanmi Jaroslavom Obšutom, Štefanom Ružičkom a Brankom Radivojevičom.

"V piatok odlietam do Moskvy podpísať zmluvu. Pardubiciam ďakujem, že mi umožnili trénovať," uviedol twitter pardubického hokejového tímu slová držiteľa kompletnej medailovej zbierky zo svetových šampionátov.

Pre 33-ročného Lašáka to bude v KHL už štvrtý tím, ktorého dres oblečie. Predtým okrem Chabarovska pôsobil ešte s SKA Petrohrad a Atlante Mytišči. V Chabarovsku skončil v novembri, pričom svoj posledný zápas v jeho drese odchytal ešte 16. októbra v Petrohrade, kde Amur prehral 3:7. V jeho bránke stál v tomto ročníku v 12 stretnutiach, z ktorých len tri boli víťazné. Jeho úspešnosť zákrokov dosiahla 90,6 percent a inkasoval priemerne 3,16 gólu na zápas. Po skončení v Chabarovsku až doteraz trénoval s českým extraligovým tímom HC Pardubice, s ktorými v sezóne 2004/05 získal majstrovský titul.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok