Rokovanie o platoch zdravotníkov presunuli, ministerstvo potrebuje čas na analýzu

TA3 TASR
12.8.2022 18:48

Termín rokovania o zvyšovaní platov zdravotníkov na Úrade vlády SR sa presunie z pondelka 15. augusta na neskorší dátum. Potvrdili to z úradu vlády aj z ministerstva zdravotníctva. Podľa šéfa Lekárskeho odborového združenia Petra Visolajského by sa stretnutie malo uskutočniť koncom budúceho týždňa.

"Po spoločnej dohode s Úradom vlády SR a Ministerstvom financií SR sa plánované stretnutie týkajúce sa zvyšovania platov zdravotníckych pracovníkov, ktoré malo byť v pondelok, presúva," uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Petra Lániková. Dodala, že o presnom termíne v rámci budúceho týždňa bude rezort partnerov a verejnosť včas informovať.

Visolajský ozrejmil, že lekárski odborári v piatok od vlády nedostali dva sľúbené varianty návrhov k zvyšovaniu platov zdravotníkov. "Boli sme informovaní, že ministerstvo zdravotníctva ešte potrebuje čas na analýzu návrhov, ktoré ešte nie sú sfinalizované, a preto sa rokovanie posunie na koniec budúceho týždňa," uviedol.

Na Úrade vlády SR sa v utorok (9. 8.) uskutočnilo už druhé rokovanie týkajúce sa zvyšovania platov zdravotníkov. Zúčastnili sa na ňom premiér Eduard Heger, zástupcovia ministerstiev financií a zdravotníctva, lekárske a sesterské odbory. Konkrétny návrh rastu platov lekárov a sestier ich zástupcovia nedostali, rokovania mali pokračovať v pondelok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok