PR správa

5 dôvodov pre dovolenku na juhu Slovenska

16.8.2022 00:00

Letná dovolenka v južných oblastiach Slovenska je často prehliadanou témou. Táto destinácia však skrýva množstvo presvedčivých dôvodov, prečo by ste ju mali zvážiť. Čo všetko sa tu nachádza a čo tu môžete zažiť? Prečítajte si naše tipy a presvedčte sa sami.

5 dôvodov pre dovolenku na juhu Slovenska
Pexels.com

1. Priaznivé počasie

Prvým a jedným z najpresvedčivejších dôvodov pre dovolenku na juhu Slovenska je počasie. Táto oblasť má najviac slnečných dní v roku a najvyššie teploty. Teplejší juh Slovenska sa tak líši od ťažko predvídateľného a často sa meniaceho počasia v horách. Ak si chcete užiť dostatok slnka počas svojej dovolenky, juh Slovenska je tým správnym miestom.

2. Raj termálnych prameňov

Termálna voda má viacero blahodárnych účinkov na ľudský organizmus. Pre svoje priaznivé účinky sa používala už v dávnej minulosti, napríklad v Rímskej ríši. Slúži na liečbu a relaxáciu pri rôznych problémoch a bolestiach. Vyššia teplota napríklad rozširuje cievy a napomáha správnemu fungovaniu orgánov.

Archív Wellness Hotela Patince**** Archív Wellness Hotela Patince****

Južné Slovensko je týmito termálnymi prameňmi priam posiate. Nájdete ich vo viacerých mestách ako Šamorín, Dunajská Streda alebo Veľký Meder. Jeden z najväčších a najobľúbenejších hotelov sa nachádza v Patinciach.

Wellness Hotel Patince**** má napríklad najväčší krytý relaxačný bazén na Slovensku. Vodu vo všetkých bazénoch čerpá z vlastných termálnych vrtov. Ide o obľúbený rodinný hotel, ktorý je vhodný pre páry aj rodiny s deťmi. Ponúka množstvo rôznych aktivít a počas leta aj zábavný program s animátormi na každý deň.

Archív Wellness Hotela Patince**** Archív Wellness Hotela Patince****

3. Cyklotrasy pre všetkých

Či už máte chuť na nenáročnú cykloturistiku alebo prekonávanie rekordov, južné Slovensko ponúka všetko. Jednou z najväčších výziev pre cyklistov je dunajská cyklotrasa, ktorá vedie od Bratislavy smerom do Budapešti. Na trase z Patiniec cez dedinky Radvaň nad Dunajom, Moča a Kravany nad Dunajom zažijete nádherné výhľady.

Deti poteší zastávka pri hojdačke v obci Moča, prípadne rozhľadňa v obci Kravany nad Dunajom. Nachádza sa tu aj kompa cez Dunaj do maďarskej obce Lábatlan. Tí, ktorým ešte nestačilo, môžu pokračovať až do Štúrova. Pekná trasa však vedie aj okolo najjužnejšieho bodu Slovenska za dedinou Patince.

Pexels.com Pexels.com

4. Navštívte historické Komárno

Lokalita Komárna patrí medzi najstaršie obývané lokality u nás. Zaujímavou pamiatkou je napríklad tunajšia pevnosť, ktorá je jednou z najväčších v celej Európe. Tiež tu nájdete pozostatky rímskych hraničných opevnení. Ak ste fanúšikom umenia, nájdete tu napríklad galériu Limes, ktorá sa nachádza v priestoroch bývalého kostola.

Neďaleko Komárna v obci Martovce sa nachádza tradičný sedliacky dom, ktorý bol postavený zo zmesi hliny a slamy. V Komárne sa tiež nachádza unikátne Nádvorie Európy. To tvoria budovy s prvkami architektúry európskych krajín ako Taliansko, Wales, či dokonca Island alebo Grónsko.


Archív Wellness Hotela Patince**** Archív Wellness Hotela Patince****

5. Ďalšie zaujímavosti na juhu

Okrem termálnych kúpalísk a cyklotrás nájdete po južnom Slovensku roztrúsené viaceré pamiatky. Tie sú skvelou príležitosťou na krátku zastávku alebo výlety v okolí z vášho ubytovania. Navštíviť sa oplatí napríklad hrad Čeklís na okraji Bernolákova alebo vodné dielo Gabčíkovo.

Na juhu Slovenska sa tiež nachádza chránený areál Dropie, a to medzi obcami Kameničná, Zemianska Olča a Čalovec. Ide o zimovisko najväčších stepných vtákov – dropov fúzatých. Nachádza sa tu krásna príroda a jazierko, či možnosti na opekanie. Vyhliadkové plavby po Dunaji môžete začať z viacerých miest na Dunaji.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok