Menu pre štíhly pás: Ak chcete zhodiť z brucha, zaraďte na jedálny lístok toto

TA3/zm
17.8.2022 08:00

Do brucha sa najľahšie priberá, ale najťažšie sa z neho zhadzuje. Ak je to aj váš prípad, iste viete, že polovica úspechu je aj vo vhodnej strave. Keď do nej zaradíte tieto potraviny, bude sa vám z tejto partie chudnúť ľahšie.

Menu pre štíhly pás: Ak chcete zhodiť z brucha, zaraďte na jedálny lístok toto
Pexels

Na stave brucha sa odráža životný štýl snáď najviac. A môžete mať aj dostatok pohybu, no ak sa nestravujete správne, vyberie si daň v podobe pneumatiky okolo pása. Tá môže byť minulosťou, ak si pravidelne naservírujete tieto potraviny.

Uhorka

Zo zeleniny je najlepším priateľom plochého brucha uhorka, pre svoj vysoký obsah vody a množstva vitamínov a minerálov. Udržiava glukózu v krvi, poskytuje teda pocit sýtosti, a to pri minime kalórii. Priemerne má jeden kúsok tejto zeleniny len 50 kalórii.

Paradajka

Kombinácia uhorky s paradajkou je v šalátoch mimoriadne obľúbená a vzdávať sa jej nemusíte ani počas redukcie váhy. Na sto gramov paradajok pripadá len 19 kalórii. Paradajka obsahuje taktiež množstvo vitamínov a minerálov. Za všetky spomeňme aspoň draslík, vďaka ktorému sa v tle nebude zadržiavať voda, čo môže byť pri túžbe po plochom brušku základ.

Banán

Ovocie je strašiakom mnohých žien, ktoré si držia štíhli líniu, keďže obsahuje fruktózu. Netreba sa týchto sacharidov báť, ale ak chcete jesť striedmo, banánu sa nemusíte báť vôbec. Čím je toto ovocie zrelšie, tým viac cukrov sa v ňom nachádza, preto siahajte po menej zrelých banánoch. Tie sú hlavne zdrojom prospešnej vlákniny, ale najmä vás banán zasýti na dostatočne dlho a nebude už chvíľu po dojedení znovu hladné. Navyše, draslík a pektín, ktoré toto ovocie obsahuje, podporujú zdravé trávenie a látkovú výmenu.

Kuracina

Bielkoviny sú pri formovaní postavy podstatnou súčasťou jedálnička, nesiahajte však po hocijakom mäse. Ideálne je kuracie, ktoré je chudé, diéte a nenadúva. Ak chcete zhodiť z oblasti brucha, mali by ste si ho pripravovať najmä na prírodno, obmedziť soľ a radšej ju nahradiť bylinkami.

Témy: chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok