Kyrgios získal druhýkrát v kariére skalp svetovej jednotky, vyradil najvyššie nasadeného Medvedeva

TA3 TASR
11.8.2022 16:25

Austrálsky tenista Nick Kyrgios získal druhýkrát v kariére skalp svetovej jednotky. V 2. kole turnaja Masters 1000 v Montreale vyradil najvyššie nasadeného Rusa Daniila Medvedeva 6:7 (2), 6:4, 6:2. Po prvý raz zdolal lídra svetového rebríčka ATP v roku 2014, keď vo Wimbledone zvíťazil nad Španielom Rafaelom Nadalom.

Kyrgios získal druhýkrát v kariére skalp svetovej jednotky, vyradil najvyššie nasadeného Medvedeva
TASR

"S Dannilom sa dobre poznáme, v Montreale to bol už náš štvrtý vzájomný zápas. Nikdy sa nepozerám na to, či stojí na druhej strane dvorca rebríčkovo lepšie postavený hráč. Sústredím sa iba na svoj výkon. Základom úspechu bolo kvalitné podanie a voleje. Daniil je stroj, dokáže veľa vybehať. Nebolo ľahké zlomiť jeho odpor," uviedol pre akreditované médiá víťaz turnaja ATP vo Washingtone, ktorý vyhral 14 z uplynulých 15 zápasov na ATP Tour.

Medvedev priznal, že Kyrgios zvíťazil zaslúžene. "Nick hral veľmi dobre. Nemal som šťastie na žreb a už v 2. kole som musel nastúpiť proti veľmi silnému súperovi. Som presvedčený o tom, že čoskoro bude na veľkých turnajoch nasadený, lebo predvádza tenis na úrovni Top 10," zdôraznil vlaňajší šampión US Open.
             

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok