Zomrela Olivia Newtonová-Johnová, predstaviteľka Sandy z Pomády

TA3 ČTK
8.8.2022 22:15

Vo veku 73 rokov zomrela austrálska herečka a speváčka Olivia Newtonová-Johnová, predstaviteľka Sandy v muzikálovom filme Pomáda zo 70. rokov. V príspevku na instagrame o tom informoval jej manžel. Herečka sa v minulosti niekoľkokrát stretávala s rakovinou.

"Dáma Olivia Newtonová-Johnová zomrela v pondelok ráno v pokoji na svojom ranči v južnej Kalifornii, obklopená rodinou a priateľmi," píše sa v príspevku, ktorý pripomína herečkin 30-ročný boj s rakovinou.

"Prosíme všetkých, aby v tomto ťažkom období rešpektovali súkromie rodiny," uviedol manžel zosnulej umelkyne John Easterling. Newtonová-Johnová sa narodila v Británii v roku 1948. Jej rodina sa o šesť rokov neskôr presťahovala do Austrálie. Najviac ju preslávilo účinkovanie vo filmovej adaptácii muzikálu Pomáda z roku 1978. 

Jeho hrdinami sú študenti posledného ročníka strednej školy a herečka stvárnila hlavnú ženskú rolu po boku Johna Travoltu. Stredoškoláčku Sandy hrala ako 29-ročná. "Moja najdrahšia Olivia, vďaka tebe sa nám všetkým žije oveľa lepšie. Tvoj vplyv bol neuveriteľný. Mám ťa veľmi rád," napísal na instragrame Travolta.

Okrem filmu sa Newtonová-Johnová venovala aj hudbe, v roku 1981 slávila úspech s piesňou Physical z rovnomenného albumu. Za svoju hudobnú kariéru predala cez 100 miliónov albumov a získala štyri ceny Grammy, napísala agentúra AP. Od detstva Newtonová-Johnová milovala aj country hudbu a v tomto žánri nahrala niekoľko albumov. V roku 1974 dokonca porazila americké hviezdy country hudby Lorettu Lynnovú a Dolly Partonovú a získala ocenenie pre country speváčku roka.

V roku 1992 herečka oznámila, že zápasí s rakovinou prsníka. Choroba sa jej vrátila znova v roku 2013 a 2017. Agentúra AFP pripomenula, že Newtonová-Johnová po svojich skúsenostiach vložila všetku svoju energiu a popularitu do úlohy advokátky za boj proti rakovine. V Austrálii okrem iného založila výskumné onkologické zariadenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok