Polícia obvinila Chorváta z lúpeže luxusných hodiniek v hodnote takmer pol milióna eur

TA3 ČTK
8.8.2022 10:44

Polícia obvinila 44-ročného Chorváta v prípade minuloročnej lúpeže luxusných hodiniek v hodnote zhruba 350-tisíc eur v predajni v Bratislave.

zlatníctvo klenotníctvo prsteň prstene šperky (SITA)
SITA

Muž, ktorý je podozrivý aj z iných krádeží a lúpeží v slovenskej metropole, bol obvinený v neprítomnosti, pretože sa nezdržiava na území Slovenska a kriminalisti zisťujú miesto jeho pobytu, informoval policajný hovorca Michal Szeiff. Obvinenému v prípade preukázania viny pred súdom hrozí až doživotie.

Podľa polície stíhaný muž vlani v auguste zhodil predavačku v obchode s hodinkami švajčiarskej značky Hublot na zem a ukradol jej peňaženku. Jeho komplic, ktorého totožnosť nie je známa, kladivom rozbil vitrínu a vzal 19 kusov luxusných hodiniek, obaja sa potom dali na útek. Celkovú škodu policajti vyčíslili na takmer 355.000 eur.


Kriminalisti podozrievajú Chorváta aj z minuloročnej lúpeže na čerpacej stanici v Bratislave, pri ktorej spolu s komplicom pod hrozbou použitia zbrane vzali z pokladní 516 eur. Stíhaný je aj za to, že sa podľa polície vlámal do jedného zo sklepov az nej odcudzil 400 eur. V prípade preukázania viny by súd podľa polície mohol obvineného poslať do väzenia na 15 až 25 rokov alebo až na doživotie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok