Sme rodina a Za ľudí ocenili celoživotnú prácu zosnulého kardinála Tomka

TA3 TASR
8.8.2022 10:08

Hnutie Sme rodina ocenilo celoživotnú prácu zosnulého kardinála Jozefa Tomka, ktorú zasvätil pomoci ľuďom a vedeniu mladých ľudí na ceste k viere. Život kardinála bol podľa strany Za ľudí príkladom viery, pokory a skromnosti a príkladom pre nové generácie duchovných lídrov. Obidve strany to uviedli na sociálnej sieti.

Sme rodina predloží návrh na skrátenie volebné obdobie, strana Za ľudí nesúhlasí
TASR/Jakub Kotian

Hnutie Sme rodina pripomenulo, že Tomko bol vo veku 98 rokov najstarším žijúcim členom kolégia kardinálov. "Počas svojho pôsobenia vo Vatikáne sa stal signatárom iniciatívy na vybudovanie Slovenského ústavu sv. Cyrila a Metoda v Ríme - ustanovizne na výchovu kňazského dorastu a zároveň i strediska náboženského a kultúrneho života Slovákov v zahraničí," skonštatovalo. "Odpočívajte v pokoji," dodalo. 

"S hlbokým zármutkom sme prijali smutnú správu pre Slovensko, slová o odchode pána kardinála Jozefa Tomka. Bol významnou duchovnou osobnosťou na Slovensku, ale aj na celom svete cez svoje pôsobenie pri Svätej stolici," uviedla strana Za ľudí a zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť jeho rodine.

Zosnulý kardinál podľa nej ešte aj vo vysokom veku ako emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov dôstojne zastupoval Slovensko v Ríme. "Jeho skutky misijnej práce po celom svete aj slová viery mali veľkú váhu, boli oporou predovšetkým pre veriacich doma na Slovensku," uviedla strana Za ľudí a dodala, že v kardinálovi Tomkovi stráca Slovensko historickú osobnosť duchovného života. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok