Matovič má výsledky. Nevidíme dôvod na to, aby odstúpil, uviedol Vetrák

ta3/Viktória Némethová
7.8.2022 16:38

Koaličná kríza pokračuje a situácia sa komplikuje. OĽANO stále neplánuje vyhovieť požiadavke SaS, aby Igor Matovič odišiel z vlády. Kocky sú hodené a vyzerá to tak, že zatiaľ sa nikto nechystá ustúpiť. Najnovšie však svojim vyjadrením prekvapil minister obrany, ktorý v diskusii pre Denník N uviedol, že je z politiky znechutený a zvažuje dokonca aj odchod.

Riešenie koaličnej krízy stále neprichádza. Práve naopak. Najnovšie sa nečakane ozval minister obrany Jaroslav Naď. V diskusii na festivale "Atmosféra" minister uviedol, že zvažuje odchod z politiky. Podľa vlastných slov je z nej znechutený.

"Ja vážne zvažujem, čo so mnou. Mňa tá politika tak znechutila, že som to oznámil aj Igorovi aj Edovi Hegerovi, že zvažujem, čo ďalej," uviedol Naď v diskusii. Ministra vraj ľudsky sklamal napríklad poslanec Juraj Krúpa, ktorý pár hodín po odchode z OĽANO zakotvil v poslaneckom klube SaS. "Pokiaľ niektorí politickí lídri, dovolím si povedať z mnohých strán, uprednostňujú osobne priority, tak prepáčte, ale prečo ja mám byť 20 hodín v robote," dodal Naď.

"Nepripisoval by som tomu vážnosť. Je to aktuálne emočné rozpoloženie a želám mu, aby do konca volebného obdobia vydržal," povedal o úvahách Naďa poslanec Milan Vetrák z hnutia OĽANO.

Cigánikovú by Naďov odchod mrzel

"Bolo by mi ľúto, ak by Jaro Naď skončil, aj keď nesúhlasím s jeho názormi, a to hlavne v poslednej dobe," vyjadrila sa k situácii poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS).

OĽANO nechce obetovať Matoviča

OĽANO stále nevidí dôvod na to, aby svojho lídra Igora Matoviča obetovalo. SaS zo svojej požiadavky nechce ustúpiť. 

"My máme pripravený vyjednávací tím a pádne argumenty. Nechceme ísť (strana SaS - pozn. redakcie) do osobných zrážok, a aj kolegovia by to mali pochopiť, že s Igorom Matovičom sa to nedá. Odchod Igora Matoviča je základná požiadavka. Sme si istí, že spôsob, akým komunikuje a presadzuje návrhy, nemôže byť súčasťou vlády. Budeme mať aj ďalšie požiadavky," uviedla Bittó Cigániková.

"OĽANO nevidí dôvod na to, aby minister (financií - pozn. redakcie), ktorý má výsledky, odstupoval," myslí si Vetrák. "Premiér Heger bude rokovať do konca. Ja verím, že sa mu podarí koaličnú krízu vyriešiť a nejakým spôsobom urovnať. Nechám na neho, ako to dopadne," dodal poslanec.

V prípade, ak by vznikla menšinová vláda bez SaS, liberáli hovoria, že "dobré návrhy" by trojkoalícii podporili.

Za ľudí sa kríza netýka, hovorí Remišová

"Strany Za ľudí sa koaličná kríza netýka, my si robíme svoju robotu a 1. septembra uvidíme," povedala ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok