Slovenská káštvorka na MS obsadila štvrté miesto, na bronzovú ukrajinskú loď stratili Slováci sekundu

TA3 TASR
6.8.2022 17:49

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Csaba Zalka, Adam Botek obsadil na 500 m trati na MS v Dartmouthe štvrté miesto. V A-finále zaostal o 1,55 s za víťazným španielskym kvartetom Saul Craviotto, Carlos Arevalo, Marcos Cooper, Rodrigo Germade.

Slovenská káštvorka na MS obsadila štvrté miesto, na bronzovú ukrajinskú loď stratili Slováci sekundu
TASR/AP

Slovenská káštvorka v Kanade neobhájila striebro z vlaňajšieho svetového šampionátu v Kodani. Po úvodnej 250-ke figurovala na 5. priečke. V druhej časti trate dokázala zrýchliť, no na zisk cenného kovu to nestačilo. Na bronzovú ukrajinskú loď stratili Slováci sekundu, strieborní boli Nemci.

Baláž bol so štvrtým miestom spokojný. "Podali sme maximálny výkon a myslím si, že sme v silnej konkurencii obstáli. Boli sme trochu mimo diania, keďže sme štartovali  v druhej dráhe a nemali sme úplný kontakt s najrýchlejšími loďami. Španieli a Nemci potvrdili úlohu favoritov, Ukrajinci ukázali svoje kvality už na vlaňajších MS v Kodani. V budúcnosti máme na čom stavať. V nedeľu sa s Denisom pokúsime o zisk medaily v K2 na 1000 m. Bude to náš posledný štart na týchto MS. Od začiatku to napálime a uvidíme, ako to dopadne," povedal "háčik" slovenskej K4 Samuel Baláž.

Za veľmi vyrovnané a náročné označil finále Filip Petrla, športový riaditeľ sekcie hladkých vôd Slovenskej kanoistiky. "Hoci sa chalanom nepodarilo vybojovať medailu, sme vďační aj za štvrté miesto. Potvrdili, že patria medzi svetovú špičku. Teraz sa naplno sústredíme na ME v Mníchove, ktoré sa začnú už 18. augusta."    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok