Počet obetí zásahu bleskom pri Bielom dome sa zvýšil, jedna osoba je naďalej v kritickom stave

TA3 TASR
6.8.2022 08:01

Počet obetí zásahu bleskom v parku neďaleko Bieleho domu sa zvýšil na tri. Informovala agentúra AFP.

Dvaja muži a dve ženy utrpeli život ohrozujúce zranenia pri údere blesku, ktorý vo štvrtok večer zasiahol Lafayette Square, malý park priamo pri komplexe Bielemu domu.

Všetky obete boli v kritickom stave prevezené do miestnych nemocníc. V piatok ráno metropolitná polícia vyhlásila dve z nich, Donnu Muellerovú (75) a Jamesa Muellera (76) z mesta Janesville v štáte Wisconsin, za mŕtvych. Manželia boli spolu od strednej školy a hlavné mesto navštívili, aby tu oslávili 56. výročie svadby, uviedla ich neter pre miestne noviny.

Polícia neskôr v piatok oznámila, že zraneniam podľahla aj tretia obeť, 29-ročný muž. Štvrtá osoba je naďalej v kritickom stave. Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre uviedla, že Bidenova administratíva je "zarmútená tragickými stratami na životoch".

Podľa televízie CNN blesk zasiahol ľudí pri plote, ktorý obkolesuje komplex Bieleho Domu, kde sa pred búrkou skrývali pod stromom. Ako prví im poskytli pomoc členovia tajnej služby, ktorí zabezpečujú sídlo prezidenta a policajti strážiaci priľahlý park, uviedol hovorca hasičského zboru Vito Maggiolo na sociálnej sieti.

Hlavné mesto USA vo štvrtok postihla silná búrka, pred ktorou meteorológovia vydali varovanie. Podľa americkej meteorologickej služby zabil blesk za posledné desaťročie v Spojených štátoch priemerne 27 ľudí ročne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok