Na silácke reči sme boli Matovičovi dobrí, vyhlásil Sulík. Ministrovi financií poslal správu, Heger mu poďakoval

TA3 TASR
5.8.2022 15:26

Igor Matovič podľa strany SaS opäť potvrdil, že mu nikdy nešlo o zmier, pretože tento človek nedokáže žiť bez nepriateľa a neustáleho konfliktu. Sulík adresoval Matovičovi správu, za ktorú mu ďakoval aj Eduard Heger.

Najväčším problémom je Matovič, vyhlásil Sulík. SaS vypovedá koaličnú zmluvu
TASR/Martin Baumann

„Moja správa adresovaná Igorovi Matovičovi reflektovala snahy Borisa Kollára zastaviť boj proti mafii. V tom čase, po paragrafe 363 pre Vladimíra Pčolinského a chaose v bezpečnostných zložkách, sa Boris Kollár verejne vyjadroval pre odchod Sme rodina z koalície a predčasné voľby. Bolo mi ľúto, keď som videl ako Boris Kollár s Igorom Matovičom zametá. Navrhol som preto Igorovi Matovičovi ústretový krok, zakopať vojnovú sekeru, a tiež som ho uistil o podpore 20 poslancov SaS v prípade, že by sa rozhodol vyprevadiť Borisa Kollára z koalície," uviedol Richard Sulík.

Ďalej pokračoval, že "Igor Matovič deň po mojej sms vyhlásil, že si musíme položiť otázku, či dokáže koalícia fungovať aj bez Sme rodina. Moju ponuku teda odignoroval a zároveň naše uistenie o podpore využil na silácke reči voči Sme rodina, ktorej dokázal veľkoryso prehliadnuť všeličo, najnovšie aj to, že nehlasovali ani len za vydanie Roberta Fica do rúk spravodlivosti."

O svojej správe Igorovi Matovičovi bezprostredne informoval predseda SaS Richard Sulík aj premiéra Eduarda Hegera. „Ten mi poďakoval a napísal, že si váži, čo som napísal Igorovi Matovičovi. Klobúk dole, doplnil Eduard Heger,“ uzavrel Richard Sulík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok