Panarabská televízia al-Džazíra prichádza do USA

TASR
3.1.2013 08:05

Televízna stanica al-Džazíra so sídlom v Katare v stredu oznámila, že odkúpi americkú televíziu Current TV, ktorú v roku 2005 zakladal bývalý viceprezident USA Al Gore s obchodníkom Joelom Hyattom.

Panarabská televízia al-Džazíra prichádza do USA
SITA

Ako informovala agentúra Reuters, hodnota obchodu, ktorý umožní panarabskej televízii priamo vstúpiť na americký mediálny trh, zatiaľ nie je známa. Analytici odhadujú, že pôjde približne o 500 miliónov dolárov (377 miliónov eur).

Al-Džazíra uviedla, že vytvorí v USA nový spravodajský kanál, ktorý po odkúpení Current TV, zaradenej do množstva káblových a satelitných distribučných sietí, bude môcť okamžite sledovať vyše 40 miliónov amerických domácností.

Doteraz bola samostatná al-Džazíra dostupná len približne piatim miliónom domácnostiam v USA. Ako upozornila Reuters, televízia podporovaná katarským emírom a jeho rodinou sa stane priamou konkurenciou overených amerických mediálnych značiek ako CNN, MSNBC či Fox News.

Current TV konštatovala, že Al Gore a jeho spoločník Hyatt zostanú v dozornej rade televízie. "Sme pyšní a potešení, že oceňovaná medzinárodná spravodajská stanica kúpila Current TV. Al-Džazíra, podobne ako Current, je presvedčená, že fakty a pravda vedú k lepšiemu pochopeniu sveta okolo nás," konštatovali majitelia americkej TV.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok