Obvinení v prípade znásilnenia mladej Indky predstúpia pred súd

TA3, SITA
3.1.2013 07:34

Indické televízie sa dnes predbiehajú v tom, ktorá prinesie najaktuálnejšie informácie z ostro sledovaného procesu. Pred súd predstúpi šestica mužov, ktorých obvinili zo znásilnenia mladej ženy.

Obvinení v prípade znásilnenia mladej Indky predstúpia pred súd
SITA

Indický súd vo štvrtok otvorí proces s piatimi mužmi podozrivými z brutálneho znásilnenia mladej ženy, ktorá následkom svojich zranení cez víkend podľahla. Očakáva sa, že voči nim vznesú obvinenia, za ktoré im hrozia až tresty smrti. Spis má viac ako 1000 strán a obsahuje dôkazový materiál proti skupine násilníkov. Podozrivých páchateľov je šesť - toho posledného majú súdiť na súde pre mladistvých, keďže má len 17 rokov.

Brutalita útoku na 23-ročnú ženu vyvolala masové protesty v Naí Dillí ako aj na iných miestach krajiny, počas ktorých ľudia protestovali proti rozšírenému zneužívaniu žien a sexuálnym zločinom v Indii. Jej zranenia boli také ťažké, že jej museli odstrániť časť vnútorností. Ženu 16. decembra v autobuse opakovane znásilnili muži železnou tyčou a po 40-minútovom utrpení ju z idúceho vozidla vyhodili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok