Plamene zachvátili sklad ruského internetového predajcu, zomrel jeden človek

TA3 ČTK
3.8.2022 16:24

Pri rozsiahlom požiari, ktorý v stredu zachvátil sklad pri meste Istra v Moskovskej oblasti, zomrel jeden človek. Ďalších 13 sa ich zranilo a zhruba 1000 ľudí sa z objektu evakuovalo. S odvolaním sa na ruské úrady o tom informovala agentúra TASS. Oheň zasiahol plochu s rozlohou asi 50-tisíc metrov štvorcových.

Plamene zachvátili sklad ruského internetového predajcu, zomrel jeden človek
Twitter/NonMua

Plamene v stredu zachvátili sklad spoločnosti Ozon, popredného ruského internetového predajcu, spresnila agentúra AP. V dôsledku požiaru sa čiastočne zrútila strecha a steny budovy.

Ruské tlačové agentúry najprv informovali, že horelo na ploche 20-tisíc metrov štvorcových, neskôr hovorili o 50-tisíc metroch štvorcových. Napríklad Václavské námestie v Prahe má rozlohu približne cez 40-tisíc metrov štvorcových.

Úrady majú podľa agentúry RIA Novosti podozrenie, že príčinou požiaru mohlo byť podpaľačstvo. Do hasenia sa zapojilo asi 150 ľudí, tri desiatky vozidiel a tri helikoptéry.

Požiar vypukol v budove, kde spoločnosť Ozon skladuje a spracováva tisíce kusov tovaru, informovala agentúra Reuters. Firma podľa nej uviedla, že zo svojej on-line ponuky odstránila tovar, ktorý sa nachádzal v sklade. "Zákazníkom budú vrátené peniaze za stratené objednávky," oznámila firma.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok