Najvyšší správny súd odročil pojednávanie so sudcom Sobolovským, dôvodom sú námietky zaujatosti

TA3 TASR
3.8.2022 12:56

Najvyšší správny súd v stredu odročil pojednávanie s disciplinárne obvineným sudcom Okresného súdu Bratislava V Michalom Sobolovským na neurčito. Dôvodom sú námietky zaujatosti, ktoré Michal Sobolovský vzniesol voči dvom členom senátu Petrovi Potáschovi a Kristíne Babiakovej.

Najvyšší správny súd odročil pojednávanie so sudcom Sobolovským, dôvodom sú námietky zaujatosti
TASR/Jaroslav Novák

Senát ešte pred odročením pojednávania rozhodol o zastavení konania v bodoch, o ktorých sa rozhoduje v rámci iných z celkovo piatich disciplinárnych konaní. Navrhovateľka, predsedníčka Okresného súdu Bratislava V Anna Križáková, nemala záujem o konanie o dohode o vine a treste.

Disciplinárne obvinený následne vzniesol námietky. Námietku voči Potáschovi argumentoval objektívnymi dôvodmi vo vzťahu k svojej osobe a svojej právnej zástupkyni Gabriele Sobolovskej. Pri Babiakovej uviedol subjektívne dôvody. Ako skonštatoval, námietku vznáša z opatrnosti, aby nevznikli pochybnosti o jej zaujatosti. Michal Sobolovský má v súčasnosti dočasne pozastavený výkon funkcie sudcu. Podľa disciplinárneho návrhu sa mal dopustiť závažného disciplinárneho previnenia, ktoré je nezlučiteľné s funkciou sudcu.

Témy: Bratislava Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok