Ústna voda je účinná aj ako kozmetika: Zničí opary, vyrážky alebo mastné vlasy

TA3/zm
9.8.2022 08:00

Ak používate ústnu vodu, dajte si ju v kúpeľni na dobre viditeľné miesto. Odteraz ju využijete aj inokedy než len po umývaní zubov.

Ústna voda je účinná aj ako kozmetika: Zničí opary, vyrážky alebo mastné vlasy
Pexels

Ústna voda svojim zložením supluje niekoľko kozmetických prípravkov súčasne. Využijete ju na opary, vyrážky alebo mastné vlasy. Takto!

Na akné aj opary

Dezinfekcia, ktorú ústna voda obsahuje, je vynikajúca aj na vysušenie vyrážok. A tak môžete ju môžete skúsiť v boji proti akné. Na nejaký čas ju používajte podobne ako micelárnu vodu a ráno i večer ju naneste na vatový tampón a vyčistite pleť. Samozrejme, následne opláchnite. Nezľaknite sa mierneho štípania, práve to znamená, že si ústna voda robí svoju prácu a lieči boľavé miesta.

Antiseptické účinky a schopnosť vysušiť zapálené miesto sa dá v prípade ústnej vody využiť aj pri opare. Stačí do nej namočiť vatovú tyčinku a postihnuté miesto pravidelne potierať.  

Núdzový antiperspirant

Núdzové riešenie, keď sa vám minie deodorant, je opäť ústna voda. Naneste ju na vatový tampón a pretrite si podpazušie. Zamedzí poteniu a zároveň prekryje zápachy. Tento trik by ste však mali využívať len občasne, aby ste nemali podráždenú pokožku v podpazuší.

Kúpeľ pre chodidlá

Tak, ako dokáže ústna voda zamedziť zápachom z potenia, podobné účinky má aj na chodidlá. Doprajte im kúpeľ, do ktorého prilejete dva tri diely ústnej vody a nohy máčajte aspoň štvrťhodinu. Bude to skvelý relax a do budúcna obmedzíte zápachy a potenie i na tejto časti tela.

Koniec lupín a mastných vlasov

Ústna voda vás dokáže zbaviť lupín a dokonca zastaviť nadmernú tvorbu mazu. Obsahuje totiž látky ako eucalyptol a menthol. Eucalyptol má protizápalové a dezinfekčné účinky, upokojuje pokožku hlavy a zastaví svrbenie pokožky. Rovnako tieto látky fungujú ako stopka pre produkciu mazu, ak máte rýchlo sa mastiace vlasy.

Témy: Krása zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok