Akné sa bojí kurkumy, avokáda aj paradajky: Pripravte si účinné domáce masky

TA3/zm
8.8.2022 08:00

Časy, kedy sa aknózna pleť týkala len dospievajúcich žien, sú dávno minulosťou, Nepekné a bolestivé vyrážky môžu potrápiť aj dospelú populáciu, a ak sa ich chcete zbaviť prírodnou cestou, zavolajte si na pomoc kurkumu, avokádo alebo paradajku.

Akné sa bojí kurkumy, avokáda aj paradajky: Pripravte si účinné domáce masky
Pexels

Zatočte s akné pomocou ingrediencií, ktoré máte bežne doma. Uvidíte, aké je to jednoduché aj bez chémie.

Kurkuma

Zlatistá korenina má svoje pevné miesto v kuchyni, ale dobre sú známe aj jej účinky na pleť. Kurkuma ju dokáže dokonale hydratovať a vyživiť. Čo je však v tomto prípade dôležitejšie, indický šafran, ako sa kurkume hovorí, má aj protizápalové vlastnosti. Zmiešajte trochu tohto korenia s aloe vera a naneste na tvár, na postihnuté miesta. Po dvadsiatich minútach opláchnite a vyrážky budú doslova vysušené.

Avokádo

Avokádo je známe tým, že v podobe pleťových masiek prináša pokožke vitalitu. Ale je skvelé aj pri vyrážkach, keďže obsahuje vitamíny C a E. Dužinu zo zrelého kúsku jednoducho roztlačte a naneste na tvár. Po polhodinke opláchnite vodou a hydratujte krémom. Ak to budete robiť pravidelne, akné nemá šancu.  

Paradajka

Antiseptické schopnosti sa pripisujú aj obyčajnej paradajke, a to nehovoríme o jej konzumácií, ale o priamej aplikácií na pleť. Ak vás trápi neustále vracajúce sa akné, jednoducho rozkrojte každý večer rajčinu a dužinou si prejdite po tvári. Ak to zvládnete, opláchnite si tvár až ráno, v noci budú výťažky paradajky pracovať vo váš prospech.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok