Adam Sýkora by mal budúcu sezónu odohrať v Nitre. Rangers chcú, aby hral mužský hokej

TA3 TASR
1.8.2022 14:53

Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora s veľkou pravdepodobnosťou odohrá budúcu sezónu v tíme HK Nitra. Uviedol to počas pondelkového brífingu v Bratislave, kde sa slovenská juniorská reprezentácia pripravuje pred odletom na MS.

Sedemnásťročného Sýkoru si v nedávnom drafte NHL vybral klub New York Rangers v 2. kole zo 63. miesta, keď naňho uplatnil svoju prvú voľbu. "Mám avízo od New Yorku Rangers, že zostanem v Nitre aj počas budúcej sezóny. Klub chce, aby som naďalej hral mužský hokej," povedal Sýkora. Sedemnásťročný krídelník odohral v minulej sezóne počas základnej časti Tipos extraligy 46 zápasov s bilanciou 10 gólov a sedem asistencií. V play off pridal 19 štartov, v ktorých strelil dva góly a na tri prihral.

"Som veľmi rád, že môžem pokračovať v Nitre. Sú tam skvelí fanúšikovia, kolektív a cítim sa tam ako doma. Vedenie klubu reagovalo pozitívne na správu, že zostávam v tíme," konštatoval Sýkora, ktorý svojou hrou upútal aj trénerov reprezentačného A-tímu a predstavil sa na MS vo Fínsku. Pripísal si dva góly a asistenciu v šiestich štartoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok