Polícia obvinila poslanecké duo otca so synom. Štefan a Filip Kuffovci sa mali vyhrážať farmárovi

TA3
1.8.2022 09:02

Štefan Kuffa a jeho syn Filip, nezaradení poslanci NR SR zo strany Život, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke ĽSNS, čelia trestnému stíhaniu. Obvinenie súvisí s konfliktom medzi Kuffovcami a istým farmárom, ku ktorému malo dôjsť na ceste pri smetisku v Kežmarku. O prípade informuje portál Aktuality.sk.

Štefan Kuffa 1140px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Štefan Kuffa a Filip Kuffa sú podľa zistení Aktuality.sk od konca decembra 2021 obvinení z prečinu nebezpečného vyhrážania. Policajný vyšetrovateľ spolu s nimi obvinil aj ďalšieho syna Štefana Kuffu Gregora. 

Zo vzneseného obvinenia vyplýva, že k spomínanej potýčke malo dôjsť 6. júla 2021. Kuffovci sa počas jazdy autom mali stretnúť s farmárom, ktorého slovne aj fyzicky napadli. Malo ísť o vyostrenie dlhodobého konfliktu rodiny Kuffovcov s farmárom a jeho zamestnávateľom, ktorý sa týka sporov o vlastníctvo poľnohospodárskych pozemkov a hospodárenie na nich. Aktuality pripomínajú, že rodina podniká v poľnohospodárstve.

Obvinení sa mali farmárovi a jeho zamestnávateľovi vyhrážať, že ich dajú "odstreliť" a že farmár "spozná, čo sú to mafiánske praktiky". Okrem toho ho mal jeden z nich zastrašovať, že ak ho stretne v meste, tak "mu rozbije hubu, že si zuby nespočíta". Údajne mu aj krútili nosom a boxovali do stehna, ale zranenia si nevyžiadali lekárske ošetrenie. 

Štefan a Filip Kuffovci celý skutok úplne popierajú a vyšetrovanie považujú za vykonštruované a politicky motivované. Ďalší syn Gregor stretnutie priznal, no k žiadnemu násiliu podľa neho nedošlo.

Filip Kuffa sa k celej situácii vyjadril na svojom Facebooku:

Trojica obvinených sa vo veci obrátila na generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorého požiadala, aby uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia zrušil prostredníctvom paragrafu 363. Generálna prokuratúra však porušenie zákona v postupe kežmarskej prokuratúry ani polície nenašla, informujú Aktuality.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok