Hororový pád. Dráhový cyklista Walls preletel medzi divákov, utrpel vážne zranenia

TA3 TASR
31.7.2022 16:30

Anglický cyklista Matt Walls mal v nedeľu na Hrách Commonwealthu hrôzostrašný pád. Počas pretekov dráhových cyklistov v Lee Valley VeloParku v Londýne preletel po nešťastnej kolízii cez bariéru na tribúnu a zachytil pritom niekoľkých divákov. Walls utrpel viaceré vážne zranenia, pri nehode sa zranili aj dvaja diváci.

Hororový pád. Dráhový cyklista Walls preletel medzi divákov, utrpel vážne zranenia
Twitter/Indy Sport

Počas kvalifikácie scratchu došlo v záverečnom kole k hromadnému pádu cyklistov v poslednej zákrute. Dvadsaťštyriročný Walls sa im snažil vyhnúť, no nešťastne zachytil koleso jedného z bicyklov, čo ho katapultovalo medzi divákov. 

Olympijského šampióna v omniu museli zdravotníci 40 minút ošetrovať, napokon ho odviezla do nemocnice sanitka. Podľa svedkov nehody nízka bariéra nedokázala ochrániť fanúšikov v prvom rade. Zdravotníci ošetrili dvoch, jeden muž utrpel rezné rany na ruke a lekársku starostlivosť potrebovala aj jedna mladá žena.

Celkovo sa nevyhlo ťažkému pádu až osem cyklistov. Zvyšok dopoludňajšieho programu na velodróme v Olympijskom parku v Londýne zrušili. Organizátori požiadali divákov o opustenie tribún v čase, keď sa lekári starali o Wallsa. Okrem neho museli ošetriť spomedzi pretekárov aj Matta Bostocka z Ostrova Man. "Oboch odviezli do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Želáme im, rovnako aj zraneným divákom, skoré uzdravenie," uviedla Britská cyklistická federácia v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AFP. 

Walls získal na vlaňajších OH v Tokiu dve medaily, okrem zlata v omniu vybojoval s britským tímom aj striebro v madisone. Väčšina súťaží na Hrách Commonwealthu prebieha v Birminghame, no dráhoví cyklisti pretekajú v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok