Tréner hokejistov do 20 rokov musel urobiť zmeny v tíme. V Kanade si nezahrá niekoľko hráčov

TA3 TASR
31.7.2022 14:16

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš musel pred odchodom na juniorské MS v Kanade urobiť niekoľko zmien. Na šampionáte v Edmontone (9. - 20. augusta) si nezahrajú Alex Čiernik, Samuel Krajč a Ján Lašák, pre silnú virózu nemôže s tímom odcestovať ani brankár Rastislav Eliaš.

Tréner hokejistov do 20 rokov musel urobiť zmeny v tíme. V Kanade si nezahrá niekoľko hráčov
TASR/František Iván

Už skôr bolo jasné, že dvadsiatka sa na turnaji musí zaobísť bez Juraja Slafkovského, Šimona Nemca, Filipa Mešára, Samuela Kňažka, Martina Chromiaka a Marka Stachu. Slováci sa v nedeľu stretli v Bratislave, deň pred zrazom zastihla trénerov ešte jedna nepríjemná správa. Čiernika, Krajča a Lašáka nahradili Peter Repčík, Ľubomír Kupčo a Jakub Kolenič. Pre silnú virózu nemôže s tímom odcestovať ani brankár Eliaš, nahradil ho Patrik Andrisík.

"Ide o štyri zmeny, ktoré prišli neočakávane. Bohužiaľ, taký je hokejový život. Rasťa Eliaša vyradila choroba. Čiernik nemôže cestovať do Kanady vzhľadom na covidové obmedzenia spojené so vstupom do krajiny. Ide o administratívnu záležitosť, ktorú sme nedokázali ovplyvniť. Lašák a Krajč opustili kemp z dôvodu vlastného rozhodnutia. Namiesto nich sme do tímu opätovne povolali trio Repčík, Kupčo a Kolenič. Eliaša nahradil Andrisík. Všetci prichádzajú s nadšením a enormným záujmom reprezentovať Slovensko na juniorskom šampionáte, čo nás teší," povedal tréner Feneš pre hockeyslovakia.sk.

Do Edmontonu odletí 27 hráčov – dvaja brankári, deväť obrancov a šestnásť útočníkov. Brankárske duo Tomáš Boľo, Patrik Andrisík doplní Šimon Latkóczy, ktorý sa k tímu pripojí v dejisku šampionátu. V prvom týždni kanadskej fázy prípravy budú mať tréneri k dispozícii 28 hokejistov. Pred začiatkom turnaja sa s tromi rozlúčia. Na finálnu šampionátovú súpisku môžu zapísať najviac 25 hráčov – 22 korčuliarov a troch brankárov.

Počas MS bude realizačnému tímu pomáhať konzultant a zároveň aj asistent hlavného trénera Scott Moser.

Slovenská výprava odletí v utorok 2. augusta z Viedne do Frankfurtu a odtiaľ priamo do dejiska MS v Edmontone, kde sú v pláne dva prípravné zápasy s Nemcami a Švajčiarmi. Do svetového šampionátu vstúpia Slováci 9. augusta o 20.00 SELČ duelom proti Česku. Následne presne o polnoci z 11. na 12. augusta nastúpia proti Kanade, o 24 hodín neskôr, teda o polnoci z 12. na 13. augusta proti Lotyšsku. Účinkovanie v základnej B-skupine zakončia 14. augusta o 20.00 SELČ proti Fínsku.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok