Šipoš reagoval na kroky SaS: Chcú rozbiť už tretiu protikorupčnú vládu, OĽANO im v tom zabráni

TA3 TASR
29.7.2022 15:34

Šéf poslaneckého klubu hnutia OĽANO Michal Šipoš sa k piatkovej tlačovej besede SaS vyjadril veľmi stručne. "V SaS, bohužiaľ, urobili ďalší nepriateľský krok, ktorý svedčí o tom, že chcú rozbiť už tretiu protikorupčnú vládu. My v hnutí OĽANO urobíme všetko, aby sme im v tom zabránili," oznámil vo vyhlásení.

Poslanecký klub OĽANO sa bude tiež zaoberať obsadením postu predsedu brannobezpečnostného výboru. Na poste je poslanec Juraj Krúpa, ktorý odišiel z OĽANO a vstúpil do klubu SaS.

"Istoty zvoliteľného miesta na kandidátke konkurenčnej strany vedia zamávať charaktermi mnohých. Názor na správanie sa Juraja Krúpu si spraví každý sám," reagoval Šipoš.

K svojej budúcnosti na poste predsedu parlamentného brannobezpečnostného výboru sa Krúpa zatiaľ jednoznačne nevyjadril. "Všetko je možné. Nie som prilepený na žiadnu stoličku. Túto tému ešte otvoríme na rokovaní poslaneckého klubu SaS," povedal.

Krúpa oznámil svoj prechod do klubu SaS v piatok. Odchod z OĽANO zdôvodnil hodnotovými obratmi hnutia a príklonom hnutia k ultrakonzervativizmu. Za červenú čiaru označil úvahy o pripustení možnosti vytvorenia menšinovej vlády s podporou "rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov" počas koaličnej krízy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok