Šťastie napriek vojne. Počas invázie v Kyjeve zaznamenali rekordné množstvo svadieb

TA3 ČTK
29.7.2022 09:22

Kyjev za päť mesiacov vojny s Ruskom zaznamenal rekordný počet sobášov, uviedol na svojom webe denník Ukrajinska pravda. Od 24. februára, kedy ruské vojská zaútočili, do 23. júla bolo v hlavnom meste uzavretých 9120 sobášov, vyplýva zo štatistík ukrajinského ministerstva spravodlivosti.

Šťastie napriek vojne. Počas invázie v Kyjeve zaznamenali rekordné množstvo svadieb
Twitter/Lubomyr Melnyk

V rovnakom období minulého roka sa vzalo 1110 párov, informoval denník, ktorý nové údaje pripísal vplyvu vojny a vojnového stresu. "Uvedomili sme si, že iba dnešok je skutočný, pretože to, čo sa stane zajtra, zostáva neznáme. Bezstarostné včerajšky sú preč. Z týchto dôvodov stále viac párov svadbu neodkladá, ale rýchlo sa rozhoduje uzavrieť sobáš," uvádza sa v správe ministerstva.

K nárastu počtu sobášov zrejme prispelo aj zjednodušenie úradných procedúr pre uzavretie manželstva počas vojny. Teraz je možné manželstvo uzavrieť na akomkoľvek oprávnenom úrade po celej krajine, zatiaľ čo predtým ženísi a nevesty museli čakať mesiac v mieste bydliska. Vojaci, policajti a zdravotníci (resp. vojakyne, policajtky a zdravotníčky) môžu uzavrieť sobáš aj po internete, bez osobnej prítomnosti. Postačí doložiť potvrdenie vystavené veliteľom alebo vedúcim na mieste výkonu služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok