Koncentrácia, srdce, odvaha. Klein získal cenný skalp, v budúcnosti chce v UFC zabojovať o titul

TA3 SB AP
28.7.2022 18:30

Slovenskému reprezentantovi v UFC Ľudovítovi Kleinovi sa pred pár dňami podaril husársky kúsok. Získal skalp Walesana Masona Jonesa, ktorému uštedril len druhú prehru v jeho profesionálnej kariére. Viac povedal v krátkom rozhovore pre ta3.

"Pocity boli neskutočné. Predo mnou stál silný súper, takže toto víťazstvo som si naozaj vážil. Je to pre mňa cenný skalp," povedal Klein, hoci jeho súperom mal byť niekto úplne iný. Myslí si, že sa s tým popasoval veľmi dobre a jeho tréneri boli spokojní. 

Čo rozhodlo o jeho výhre?

"Mal som väčšie 'fighterské IQ'. Viac som bol sústredený, v treťom kole som možno ukázal viac a dal som do toho väčšie srdce, než môj súper. Snažil som sa ho k ničomu nepustiť," opisuje priebeh zápasu. Dodal, že atmosféru v aréne vnímal až po zápase, keďže sa naň plne sústredil.

Dúfa, že tento rok sa ešte v ringu objaví, podľa neho by to mohlo byť v novembri. UFC by malo chystať turnaj vo Švédsku. Verí, že sa na kartu dostane, pretože táto krajina je pre neho prijateľnejšia než cesta do USA. "Jednak kvôli časovému posunu, a určite aj pre mojich fanúšikov, keďže ma tam môžu prísť pozrieť," vysvetlil MMA zápasník.

V budúcnosti by rád zabojoval o nejaký titul v UFC v jeho váhe. "No snažím sa držať pri zemi a snažím sa ísť krôčik po krôčiku. Splnený sen by bol zabojovať si s niekým v top desine v rebríčku v mojej váhe. Tam sú naozaj zvučné mená," dodal. Zápas s hociktorým z týchto súperov by bol pre neho veľká pocta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok