Štvornásobný majster sveta v F1 Sebastian Vettel ukončí po sezóne kariéru

TA3 TASR
28.7.2022 12:51

Štvornásobný majster sveta v F1 Sebastian Vettel ukončí po prebiehajúcej sezóne aktívnu kariéru. Tridsaťpäťročný nemecký pretekár tímu Aston Martin o tom informoval vo štvrtok pred Veľkou cenou Maďarska.

"Rozhodnutie skončiť a odísť z F1 bolo pre mňa ťažké a dlho som nad tým premýšľal. Na konci roka si chcem dopriať viac času, aby som vedel, na čo sa zameriam ďalej. Určite mám v pláne tráviť viac času s mojou rodinou," povedal Vettel pre agentúru DPA. 

Nemec vyhral 53 veľkých cien a v rokoch 2010 až 2013 získal pre Red Bull svoje štyri tituly majstra sveta v sérii. Potom prestúpil do Ferrari, za ktoré jazdil šesť rokov: "Dnes to nie je o rozlúčke. Chcem poďakovať všetkým, hlavne fanúšikom, bez ktorých podpory by F1 nemohla existovať." 

Vettel začal svoju kariéru v F1 v roku 2007 v BMW Sauber, o rok neskôr vyhral VC Talianska pre menší tím Toro Rosso a stal sa vtedy najmladším víťazom vo veku 21 rokov a 74 dní. Po angažmán vo Ferrari sa v roku 2021 upísal Astonu Martin. V posledných sezónach bol v popredí záujmu F1 o šetrnejší prístup k životnému prostrediu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok