Šéf popradského letiska odstúpil z funkcie. Zamestnanci ho obvinili zo šikany

TA3 TASR
28.7.2022 10:34

Peter Dujava po kritike zamestnancov odstúpil z pozície riaditeľa Letiska Poprad-Tatry. Oznámil to vo štvrtok médiám prostredníctvom mailu s tým, že svoju rezignáciu odovzdal v stredu ministrovi dopravy a výstavby Andrejovi Doležalovi.

"Vzhľadom k tomu, že mi záleží na bezproblémovom a neobmedzenom chode prevádzky letiska, čo som potvrdil aj ekonomickými výsledkami a súčasnou kondíciou spoločnosti, prijal som osobné rozhodnutie súvisiace so vzdaním sa funkcie predsedu predstavenstva akciovej spoločnosti Letisko Poprad-Tatry," uviedol Dujava, ktorý bol na svojom poste od roku 2020. Ako ďalej uviedol, za svojou prácou a výsledkami si stojí a tvrdí, že primárnu úlohu, ktorú od hlavného akcionára dostal, naplnil.

Dujava sa rozhodol odstúpiť po tom, ako 50 zamestnancov letiska podalo hromadnú výpoveď. Ich jedinou požiadavkou v otvorenom liste, ktorý zaslali v polovici júla ministrovi, bolo, aby odvolal riaditeľa letiska. Obviňovali ho zo šikany a mali viacero výhrad k jeho vedeniu spoločnosti. 

Predseda miestnej odborovej organizácie Michal Pavela potvrdil, že zamestnanci svoje výpovede stiahnu, až keď dôjde aj k oficiálnemu odchodu riaditeľa. "Sme radi, že to takto dopadlo, veríme, že to, čo nám sľúbili, aj splnia. Naši zamestnanci sú profesionáli, akékoľvek nedorozumenia idú bokom, aby bola dodržaná bezpečnosť a zachované odletové časy. Všetko chceme dotiahnuť dokonca tak, aby letisko neutrpelo," upozornil.

Do Popradu vo štvrtok prišla aj štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková, ktorá sa v dopoludňajších hodinách stretáva s primátorom Popradu Antonom Dankom aj so zástupcami odborov popradského letiska.

Ministerstvo dopravy uviedlo, že akceptuje a rešpektuje rozhodnutie Petra Dujavu vzdať sa funkcie šéfa popradského letiska. Rezort v najbližších dňoch podnikne všetky potrebné právne kroky, ktoré budú viesť k stabilizácii situácie na letisku. 

V súčinnosti s ostatnými dvoma akcionármi mestom Poprad, mestom Vysoké Tatry a dozornou radou bude ministerstvo postupovať v zmysle zákonných postupov a lehôt k doriešeniu danej situácie, pričom tento proces sa odhaduje na približne 35 až 40 dní. 

"Dnes sme o našich krokoch informovali zamestnancov letiska a dohodli sme sa, že stiahnu späť svoje výpovede. Ubezpečujeme všetkých cestujúcich aj partnerov letiska, že momentálne dianie nijako neovplyvní jeho chod, odbavovanie dovolenkových, pravidelných či nepravidelných letov," zdôraznila štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok