Ruské útoky pokračujú. Explózie bolo počuť aj pri Kyjeve

TA3 ČTK
28.7.2022 08:50

Blízko Kyjeva boli počuť výbuchy, Rusko podľa ukrajinských činiteľov zasiahlo infraštruktúru vo Vyšhorodskom okrese v Kyjevskej oblasti. Zatiaľ nie sú informácie o obetiach. Operačné velenie ukrajinskej armády "Sever" podľa ruskojazyčnej stanice BBC uvádza, že na Ukrajinu bolo vypálených viac ako 20 rakiet z územia Bieloruska. Server RBK Ukrajina informuje o masívnom raketovom útoku v severných regiónoch Ukrajiny, vrátane Černihivskej oblasti.

"Dnes ráno nepriateľ vykonal raketový útok na jednu z obcí Vyšhorodského okresu," napísal šéf správy Kyjevskej oblasti Oleksij Kuleba na sociálnej sieti Telegram, kde zároveň oznámil, že bol zasiahnutý bližšie neupresnený objekt infraštruktúry. Informácie o obetiach sú podľa neho upresňované. Server Ukrajinska pravda píše s odvolaním sa na niekoľko oficiálnych zdrojov o najmenej dvoch explóziách pri ukrajinskej metropole a tiež spomína útok na Vyšhorodský okres, ktorý sa nachádza severne od hlavného mesta.

Spravodajský web RBK Ukrajina napísal, že ruská armáda vykonala masívny raketový útok na severnú oblasť krajiny a okrem zásahu vo Vyšhorodskom okrese informuje o tom, že deväť rakiet dopadlo do zalesneného územia v Černihivskej oblasti a tiež, že "pracoval" systém protivzdušnej obrany. Obete podľa webu zatiaľ nie sú hlásené.

Ukrajinské úrady v noci na dnešok informovali aj explóziách z Mykolajivu na juhu krajiny, podrobnosti zatiaľ nie sú k dispozícii. BBC v noci napísala, že po celom území Ukrajiny bol vyhlásený leteckých poplach. Pred ôsmou hodinou platilo varovanie pred vzdušnými útokmi v Luhanskej a Charkovskej oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok