Nielen do omáčok a polievok. Z bobkového listu sa dá pripraviť aj čaj, ktorý zaberá na nevoľnosť

TA3/zm
1.8.2022 08:00

Bobkový list má pri varení svoje stále miesto, ale vždy dodáva jedlu len pomyselnú bylinkovú arómu. Vedeli ste, že je rovnako silný, ak si z neho pripravíte aj čaj? Ten má navyše liečivé účinky.

Nielen do omáčok a polievok. Z bobkového listu sa dá pripraviť aj čaj, ktorý zaberá na nevoľnosť
Futuready

Pár bobkových listov zaliatych horúcou vodou dokáže divy so žalúdočnou nevoľnosťou. Pripravte si pomerne neznámy, no o to účinnejší čaj.

Podráždený žalúdok

Chuť bobkových listov vynikne v marinádach, polievkach i omáčkach, ale počuli ste už o čaji pripravenom z tejto známej bylinky? Tieto lístky boli posvätné už v dobách starého Grécka a Ríma, pretože ľudia dobre vedeli o jeho zázračných vlastnostiach.  

Podráždený žalúdok môže mať množstvo príčin, od prejedenia, pokazeného jedla ž po konzumáciu alkoholu. Vo všetkých prípadoch však čaj z bobkového listu zaberá, aby ste sa nevoľnosti zbavili.

Stačia dva lístky

Na prípravu účinného bobkového čaju vám postačia na šálku len dva lístky. Zalejte ich horúcou vodou a nechajte lúhovať aspoň 5 minút. Na sile čaju neuberie ani dochutenie medom a citrónom, ak by samotná chuť bola pre vás nepríjemná. Popíjať túto medicínu môžete za horúca i za studena, účinky čaj vychladnutím nestráca.

Prevencia rakoviny

Okrem rýchlej prvej pomoci, keď vás bude najbližšie trápiť žalúdočná nevoľnosť, si tento čaj môžete pripravovať pravidelne aj ako prevenciu. Bobkový list pôsobí proti onkologickým ochoreniam, ničí rakovinové bunky, tlmí zápaly v tele a urýchľuje hojenie rán. Je výborný aj pre obličky a predchádza tvorbe kameňov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok