Velez-Zuzulová po víťaznom double: "Je to neuveriteľné"

TASR TA3
1.1.2013 20:19

Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová vyhrala novoročný paralelný slalom Svetového pohára v Mníchove a pripísala si na konto druhý triumf v priebehu troch dní.

Velez-Zuzulová po víťaznom double: "Je to neuveriteľné"
SITA

Vo veľkom finále zdolala v Olympia Parku líderku celkového poradia SP favorizovanú Slovinku Tinu Mazeovú a nadviazala na úspech zo sobotňajšieho nočného slalomu v rakúskom Semmeringu.

Velez-Zuzulová v prvom kole ako nasadená dvojka eliminovala Rakúšanku Carmen Thalmannovú, vo štvrťfinále potom suverénne vyradila vychádzajúcu hviezdu svetového slalomu Američanku Mikaelu Schiffrinovú. V semifinále si najmä vďaka výbornej jazde v dolnej časti trate poradila s ďalšou rakúskou zjazdárkou Michaelou Kirchgasserovou a postúpila do finále proti najvyššie nasadenej Mazovej. Slovinke vyhovovalo, že bránky v Mníchove boli postavené ako pre obrovský slalom, no Zuzulová potvrdila skvelú formu, v prvej jazde nadelila Mazeovej pol sekundy a druhé víťazstvo v kariére si už nenechala ujsť.

V cieli Velez-Zuzulová žiarila spokojnosťou. "Dlhé roky som čakala na prvé víťazstvo vo Svetovom pohári a teraz prišli dva triumfy v priebehu troch dní. Je to niečo neuveriteľné. Lepší začiatok nového roka som si ani nemohla predstaviť. Dúfam, že dobrá forma mi vydrží čo najdlhšie. Do MS v Schladmingu je ešte ďaleko, napriek posledným výsledkom sa necítim byť žiadnou favoritkou," povedala pre rakúsku televíziu ORF Velez Zuzulová, ktorá okrem 100 bodov do hodnotenia SP získala Slovenka aj prémiu vo výške 40.000 švajčiarskych frankov. Zuzulová zaznamenala v Mníchove 16. pódiové umiestnenie vo Svetovom pohári (2-6-7) a 41. umiestnenie v Top 10. V "malom" finále zdolala Kirchgasserová Fínku Tanju Poutiainenovú.

Medzi mužmi sa na radosť 30-tisícovej diváckej kulisy teši z víťazstva Nemec Felix Neureuther, ktorý vo veľkom finále zdolal Rakúana Marcela Hirschera, tretí skončil Francúz Alexis Pinturault.


Na novoročnú súťaž v bavorskej metropole sa kvalifikovalo v oboch kategóríách po 12 najlepších slalomárov. Doplnili ich štyria najlepší v celkovom poradí SP, ktorí sa do Mníchova nedostali cez slalom. Najmä u žien sa však niektoré slalomárky z druhej skupiny (8-15) vzdali účasti, takisto aj niektoré z horných poschodí celkového poradia.


výsledky paralelného slalomu SP v Mníchove:

ženy:

1. Veronika VELEZ-ZUZULOVÁ (SR), 2. Tina Mazeová (Slov.),  3. Michaela Kirchgasserová (Rak.); 4. Tanja Poutiainenová (Fín.), 5. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.), Julia Mancusová (USA), Viktoria Rebensburgová (Nem.) a Mikaela Shiffrinová (USA), 9. Bernadette Schildová (Rak.), Therese Borssenová (Švéd.), Nicole Hospová (Rak.), Kathrin Zettelová (Rak., Maria Höflová-Rieschová (Nem.), Erin Mielzynska (Kan.), Frida Hansdotterová (Švéd.) a Carmen Thalmannová (Rak.)

muži:

1. Felix Neureuther (Nem.); 2. Marcel Hirscher (Rak.), 3. Alexis Pinturault (Fr.), 4. André Myhrer (Švéd.), 5. Fritz Dopfer (Nem.); Mattias Hargin (Švéd.), Ivica Kostelič (Chor.) a Jens Byggmark (Švéd.), 9. Mario Matt (Rak.), Cristian Deville (Tal.), Ted Ligety (USA), Aksel Lund Svindal (Nór.), Stefano Gross (Tal.), Manfred Pranger (Rak.), Reinfried Herbst (Rak.) a Luca Aerni (Švajč.)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok