Republikáni v Snemovni reprezentantov plánujú čoskoro vyriešiť fiškálny útes

TASR TA3
1.1.2013 20:15

Republikáni v Snemovni reprezentantov by mali odhlasovať dohodu o odvrátení pádu USA z fiškálneho útesu už dnes a v tej podobe, v akej ju odhlasoval Senát.

Republikáni v Snemovni reprezentantov plánujú čoskoro vyriešiť fiškálny útes
SITA

Povedal to zástupca republikánov v Snemovni reprezentantov Tom Cole, podľa ktorého by mali za dohodu zahlasovať bez pozmeňujúcich návrhov. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Všetky kľúčové detaily už poznáme a myslím si, že teraz je najdôležitejšie, aby sme túto záležitosť doriešili ešte pred (stredajším) otvorením trhov," povedal Cole pre televíznu stanicu MSNBC.

Dohodu, ktorej cieľom je zabrániť vstupu rozsiahlych rozpočtových opatrení v celkovej hodnote vyše 600 miliárd USD (454,75 miliardy eur) do platnosti od začiatku tohto roka, schválil Senát dnes ešte nadránom.

Súčasťou dohody je predĺženie daňových úľav pre domácnosti s príjmom do 450.000 USD ročne a jednotlivcov s príjmom do 400.000 USD ročne. Okrem toho predlžuje podporu pre dlhodobo nezamestnaných o ďalší rok, zaručuje daňové úľavy pre rodiny s deťmi a odkladá automatické škrty v oblasti vládnych výdavkov o dva mesiace.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok