Dušan Galis pre ta3: Ferencváros musí útočiť a očakávam veľký tlak divákov

ta3/Milan Špak
27.7.2022 10:24

ŠK Slovan Bratislava čaká v stredu večer odveta 2. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť. V prvom zápase "Belasí" zvíťazili 2:1 a na Tehelnom poli sa pokúsia zaskočiť favorita opäť. O zápase sme sa rozprávali s Dušanom Galisom bývalým trénerom Slovana a slovenskej futbalovej reprezentácie.

Galis očakáva, že Slovan nastúpi s podobnou zostavou a taktikou ako pred týždňom. "Myslím, že zostava, ktorá hrala vonku, bude na 90 percent hrať aj doma. Ak dôjde k zmenám, tak pôjde o jedného, maximálne dvoch hráčov," povedal. Úvod zápasu bude podľa Galisa opatrný. "Bude tam veľký tlak divákov a bude záležať od toho, kto mu ako prvý podľahne," uviedol 72- ročný bývalý tréner. Dodal, že Slovan si musí byť vedomý toho, že v prvom zápase zvíťazil a na rade je Ferencváros. "Oni musia útočiť, remíza pre nich nič nerieši," tvrdí Galis.

Čaká ich búrlivá atmosféra

Na Tehelnom poli bude vypredané a slovanistov by malo k postupu hnať 20-tisíc divákov. Galis tvrdí, že Slovan má skúsený káder, ktorý by sa s takouto atmosférou mal vysporiadať. "Mala by to byť pre nich dobrá motivácia. Hráči, ktorí majú niečo za sebou, sa vedia vyhecovať práve v takýchto zápasoch. Pre mladších hráčov je to ťažké, pretože tá kulisa ich dostane do stavu, v ktorom sa neovládajú a narobia zbytočné chyby," konštatoval. 

Futbalistov Slovana fanúšikovia po domácej remíze s Batumi v prvom predkole fanúšikovia vypískali, teraz sú pripravení potiahnuť ich k ďalšiemu postupu. Fanúšikovia podľa Galisa čakali od svojich hráčov v zápase s Batumi lepší výkon a dali to najavo. "Hráči však v ťažšom zápase ukázali, že majú na viac. Majú veľký záujem, aby fanúšikov nesklamali a urobia všetko pre to, aby Ferencváros porazili," uzavrel Galis.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok