Prázdniny slovenských politikov: Okradnutá Remišová, Naď v jaskyni a odvážna Marcinková

ta3/hm
27.7.2022 06:00

Oddýchnuť si potrebujú aj politici. Po náročnom roku a permanentných krízach sa časť politickej scény vybrala ukryť pred slovenskými horúčavami do zahraničia. Iní stavili na klasiku - Chorvátsko, alebo zostali obdivovať krásy Slovenska. Leto je nielen obdobím získavania nových zážitkov, ale aj stretnutí s rodinou. Kam sa vybrali Marcinková, Remišová, Heger či Beňová?

Egypt dovolenka 1140px (TASR)
TASR

Ministerka investícií a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová podľa fotografií zverejnených na Instagrame oddychuje cez prázdniny na Slovensku. Začiatkom júla sa podelila s followermi o fotografie z lokality Mlyny-Oblazy v Kvačianskej doline. Nachádzajú sa tam vodné mlyny z prvej polovice 19. storočia, ktoré rokmi chátrali a prežili len vďaka dobrovoľníkom. 

"Deti vďaka tomu dnes môžu spoznať technológiu mletia múky starodávnym spôsobom v jednej z najkrajších dolín Slovenska. Súčasťou sú aj domáce zvieratká, ktoré nám nebadane z batôžka vykradli a zožrali celú desiatu," podelila sa s Remišová s vtipnou príhodou.

Jej bývalá spolustraníčka, ktorá prešla do SaS, poslankyňa parlamentu Vladimíra Marcinková odišla za oddychom do zahraničia spolu s manželom hokejistom Tomášom Marcinkom a dcérou Linou. V Rakúsku si vyskúšala adrenalínovú jazdu v korunách stromov. Pripevnená na lane sa nechala vo výške 143 metrov nad zemou unášať rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu. Poslankyňa si počas pobytu v zahraničí vyskúšala s rodinou aj bobovú dráhu.

"Nikdy by som nebola povedala, že letná dovolenka v horách má takéto čaro! Pre mňa to bolo prvý raz. Tisíckrát viac ma to tu bavilo než pri mori," priznala v príspevku na Instagrame. Ako uviedla, s manželom a dcérou "dosť zle" znášajú horúčavy a horské prostredie s 24 stupňami im vyhovovalo. Príroda, jedlo a pokoj rezortu ich tak očarili, že sa chcú na miesto vrátiť aj o rok.

Premiér Eduard Heger oddychoval na Slovensku s rodinou, na návštevu so zámoria prišla aj jeho sestra Michaela. Výnimočný súrodenecký víkend strávili vo Vysokých Tatrách. "Moja sestra žije v USA, takže naše spoločné stretnutia sú zriedkavejšie, no o to vzácnejšie," napísal predseda vlády.

Minister školstva Branislav Gröhling odišiel za oddychom po náročnej sezóne do cudziny. Po roku sa opäť vybral do Talianska, odkiaľ si pochvaľoval nielen slnko, more, ale aj stredomorskú kuchyňu a architektúru. "Vedeli ste, že stredomorská strava sa podľa výskumov spája s vyššou dĺžkou života či lepším kardiovaskulárnym zdravím? Je akýmsi zlatým štandardom prevencie ochorení a zdravého životného štýlu. Takže si to vyskúšam aj na vlastnej koži a v Taliansku zodpovedne dodržujem lokálnu stravu," napísal v inom príspevku z dovolenky minister.

Pozdrav z dovolenky zverejnila na Facebooku europoslankyňa Monika Beňová, ktorá odcestovala na rodinnú dovolenku do Chorvátska. "Ráno si idem trochu zabehať a potom sa už všetko točí okolo Leušky a jej zvedavého poznávania všetkého nového. Prechádzame sa, kúpeme v mori, varíme si, spievame, skladáme kocky, opakujeme písmenká a čísla, učí sa nové slová a skúšame “odplienkovanie”," podelila sa o aktivity.

V susednom Česku s deťmi zase oddychoval europoslanec a odborník na životné prostredie Martin Hojsík, ktorý zamieril do Českého raja v Polabí.

V Slovinsku si bol oddýchnuť minister obrany Jaroslav Naď, na ktorého rezort sa po ruskej invázii najviac upieral zrak verejnosti. "Cez rok som v jame levovej - v lete som v Jame Postojnskej … nuž, máme horúce politické leto, tak sa trošku ochladzujem v jaskyni," napísal na Facebooku.

Na opačnú stranu Európy zavialo bratislavského župana Juraja Drobu, ktorý dovolenkoval so synom. "Najlepšia letná dovolenka je vždy na severe. Pár dní oddychu na pánskej jazde v mojom obľúbenom raji na zemi," napísal na Instagrame.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok