V kanadskom meste Langley došlo k streľbe, zahynuli traja ľudia

TA3 ČTK
25.7.2022 17:31

Traja ľudia vrátane podozrivého v pondelok zahynuli pri streľbe na niekoľkých miestach v meste Langley v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Ďalší dvaja ľudia boli zranení. S odkazom na políciu o tom informuje agentúra Reuters.

Polícia informovala o niekoľkých streľbách v centre mesta Langley, ktoré sa nachádza zhruba 48 kilometrov juhovýchodne od Vancouveru, a o jednom incidente v neďalekej oblasti. Na mobily obyvateľov vyslala výstrahu okolo 06:30 miestneho času, v ktorej ich vyzvala, aby sa k miestam nepribližovali. 

Podozrivého popísala ako belocha v maskáčovom tričku a montérkach. Seržantka Rebecca Parslowová podľa kanadskej stanice CBC uviedla, že obete boli bezdomovcami a podľa polície išlo o cielený útok.

"Aktívne vyšetrujeme sériu strelieb, pri ktorých zahynuli dvaja ľudia. Jeden človek je v kritickom stave a ďalší bol vážne zranený," uviedol podľa Reuters policajný superintendant Ghalib Bhayani.

"V tejto chvíli nepoznáme motív tohto smrtiaceho incidentu ani to, či medzi zomrelým podozrivým a obeťami existoval nejaký vzťah," doplnil.

Očitý svedok agentúre Reuters povedal, že videl v priekope blízko jedného z miest streľby dve čierne vozidlá, podobné tým, ktoré používajú policajné zásahové tímy. Jedno vozidlo malo v čelnom skle otvory po výstreloch. Neskôr polícia oznámila, že podozrivého zastrelila pri zásahu. Predtým pritom uviedla, že ho zadržala.

K podobným streľbám dochádza v Kanade oproti Spojeným štátom zriedka. Kanada má prísnejšie zákony o držaní zbraní ako susedné USA, Kanaďania však môžu vlastniť strelné zbrane, pokiaľ majú zbrojný preukaz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok