SNS vyzvala Sulíka, aby odmietol konanie Bruselu a predstavil svoje plány s plynom

TA3 TASR
25.7.2022 09:54

Mimoparlamentná SNS vyzvala Ministerstvo hospodárstva SR, aby zverejnilo návrhy, ktoré chcú budúci týždeň v Bruseli predostrieť ako kroky k šetreniu pri spotrebe plynu.

plynový sporák plyn 1140 px (TASR/Pavel Neubauer)
TASR/Pavel Neubauer

V Bruseli sa má na budúci týždeň rokovať o úsporných opatreniach v súvislosti so znižovaním odberu ruského plynu. Európska komisia predstavila návrh na dosiahnutie 15-percentného zníženia spotreby energií a plynu, pričom požaduje od jednotlivých členských štátov opatrenia. 

"Vyzývame ministra Richarda Sulíka (SaS), aby odmietol takéto konanie Bruselu a trval na zachovaní kvality životnej úrovne našich občanov. Je to hrubý a bezdôvodný zásah do práv občanov. Brusel nám chce hrubo obmedziť občianske práva za naším chrbtom bez verejnej diskusie," uviedla SNS. Verejnosť má podľa SNS právo vedieť, ako jej ministerstvo hospodárstva na čele so Sulíkom chce zasiahnuť do života. "Podnikatelia majú právo vedieť, ako sa musia pripraviť na obmedzenia, ktoré ich čakajú," zdôraznila SNS.

Národniari preto vyzvali ministra hospodárstva Sulíka, aby predložil na verejnú diskusiu všetky opatrenia, ktoré chce predostrieť. Nie je podľa nich možné, aby také závažné veci ministerstvo hospodárstva utajovalo a aby Bruselom presadzované znižovanie dodávok ruského plynu vyvrcholilo obmedzovaním životnej úrovne a likvidáciou našich firiem. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok