Pri Čekovciach zasahujú desiatky hasičov, od susediacich porastov začal horieť les

TA3 TASR
23.7.2022 19:45

Oheň v lese v katastri obce Čekovce v okrese Krupina hasí aktuálne 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 13 kusmi hasičskej techniky. Živel sa do lesa dostal zo susediacich trávnatých porastov, zasiahnutá plocha má rozsah asi šesť hektárov.

Pri Čekovciach zasahujú desiatky hasičov, od susediacich porastov začal horieť les
Facebook/DHZ Senohrad (ilu)

Ako uviedol operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru Milan Hrudka, oheň v lese majú už hasiči pod kontrolou a momentálne dohášajú miesta zasiahnuté ohňom. Vzhľadom na možné rozšírenie požiaru koreňovým systémom však ostávajú v lese aj naďalej.

Hasiči v Banskobystrickom samosprávnom kraji zasahovali v sobotu aj pri ďalších požiaroch. V časti Nové hony pri Lučenci začala popoludní horieť hala s technológiami, ktorá je súčasťou slepačej farmy. Podľa operačného dôstojníka HaZZ Radovana Vanča v čase príchodu hasičov na miesto už bola hala v plameňoch. "Objekt s rozmermi asi 100 krát 15 metrov nakoniec asi z dvoch tretín požiar zničil. Majiteľ odhadol škody asi na 150 000 eur," uviedol.

Hasiči boli privolaní aj k požiaru domu a jeho okolia v Kremnici v okrese Žiar nad Hronom a domu, garáže a hospodárskych stavieb v Bušinciach v okrese Veľký Krtíš.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok