Ferencváros a Slovan sa stretnú v odvete. V okolí štadióna v Bratislave bude zakázaný alkohol

TA3 TASR
23.7.2022 16:33

V okolí Národného futbalového štadióna na Tehelnom poli v Bratislave bude pred i po stredajšom zápase (27.7.) predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť platiť zákaz alkoholu. Rozhodla o tom mestská časť Bratislava-Nové Mesto, na území ktorej sa štadión nachádza.

Ferencváros a Slovan sa stretnú v odvete. V okolí štadióna v Bratislave bude zakázaný alkohol
TASR/Lukáš Grinaj (ilu)

Predaj, podávanie i požívanie alkoholických nápojov sa v prevádzkach a na verejných plochách zakazuje v termíne od stredy 27. júla od 12.00 h do štvrtka 28. júla do 6.00 h. 

"Zákaz platí pre vymedzené územie ohraničeného ulicami Tomášikova (obojstranne) od Vajnorskej po Trnavskú cestu, Trnavská cesta od križovatky Tomášikova - Trnavská cesta po Trnavské mýto (vrátane), Vajnorská ulica (obojstranne) z Trnavského mýta po križovatku Vajnorská – Tomášikova, a v priestoroch Národného futbalového štadióna - Tehelné pole," spresňuje starosta Rudolf Kusý vo vydanom rozhodnutí.

Dohliadať bude polícia

Na odvetný duel 2. predkola prestížnej futbalovej súťaže, ktorý sa v stredu začína o 20.30 h, sa pripravuje aj mestská a štátna polícia. "V uplynulých dňoch sa uskutočnilo viacero spoločných bezpečnostných porád,“ potvrdila Barbora Krajčovičová z Mestskej polície Bratislava.

Na bezpečnosť a poriadok bude dozerať zvýšený počet policajtov, o podrobnostiach pripravovaných opatrení budú policajti ešte informovať. Fanúšikov už teraz vyzývajú na pokojné a nenásilné správanie sa a  dodržiavanie verejného poriadku.

Na slušné a dôstojné správanie sa v súvislosti so zápasom apelujú okrem polície aj politici vyzývajúci vystríhať sa opakovaniu urážlivých a hanobiacich prejavov, ktoré sa objavili v Budapešti ešte pred samotným zápasom a priamo počas duelu v sektore fanúšikov domácich. V samotnom stretnutí zvíťazil Slovan 2:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok