Cigániková: Keby sme uznali práva LGBTI komunite, na Slovensku by sa lepšie žilo

TA3 TASR
23.7.2022 11:55

Ľudia z LGBTI komunity spoločnosti nijako neškodia, práve naopak, sú to úplne normálni a prínosní ľudia, akých Slovensko potrebuje čoraz viac. Na sociálnej sieti to s pripomenutím osobnej účasti na sobotňajšom pochode Dúhový Pride uviedla poslankyňa Národnej rady SR za SaS Jana Bittó Cigániková.

Cigániková vyjadrila podporu LGBTI, SNS oceňuje, že Pride bude mať protipól
TASR - Jaroslav Novák

Slovenská národná strana (SNS) v tlačovej správe zasa vyzdvihuje druhé plánované sobotňajšie podujatie - pochod Hrdí na rodinu. Vníma ho ako dôležitý protipól k Prideu. "Keby sme uznali práva LGBTI komunite, na Slovensku by sa žilo lepšie každému," vyjadruje Bittó Cigániková v statuse svoje presvedčenie. Účasť na pochode avizovala na sociálnej sieti už v piatok.

Podľa SNS Pride zbytočne vyvoláva vášne a potláča konštruktívnu diskusiu o relevantných právach LGBTI. "Na Slovensku sú LGBTI ľudia úspešnými hercami, politikmi a realizujú sa v rôznych profesiách," dodávajú národoniari. Zároveň dúfajú, že obe podujatia sa uskutočnia pokojným a dôstojným spôsobom.

Dúhový Pride a aj pochod Hrdí na rodinu sa budú v centre hlavného mesta konať v sobotu popoludní. Miestom Dúhového Prideu je Hviezdoslavovo námestie, po dvoch rokoch sa uskutoční aj sprievod ulicami Starého Mesta. Účastníci pochodu Hrdí na rodinu sa zídu na Rudnayovom námestí, v pláne je tiež pochod cez Staré Mesto.

Bratislavská mestská polícia avizovala zvýšený počet príslušníkov v uliciach, dodržiavanie verejného poriadku a bezpečnosti bude monitorovať aj prostredníctvom kamerového systému. Policajti upozorňujú, že vzhľadom na očakávaný veľký počet účastníkov môže dôjsť ku krátkodobému zastaveniu verejnej i osobnej dopravy v centre Bratislavy 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok